ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στέλνω μήνυμα στο ΣΔΟΕ

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε χθες στις εφημερίδες ότι η εταιρία Παπαστράτος κινητοποιείται σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ για την πάταξη των λαθραίων τσιγάρων. Μας δίδει μάλιστα η σχετική ανακοίνωση και τηλέφωνο του ΣΔΟΕ καθώς και ηλεκτρονική διεύθυνση για να τον ενημερώνουμε αν υποπέσει στην αντίληψή μας παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Σημειώνω ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από Ιούλιο μήνα αλλά φαίνεται ότι κινήθηκε σε άλλες γειτονιές αφήνοντας τα Εξάρχεια στη μοίρα τους.
Δράττομαι της ευκαιρίας να μην είμαι γκρινιάρα και ενοχλητική για την ανομία και το κράτος δικαίου, όπως συνήθως, και στέλνω μήνυμα στο ΣΔΟΕ με τη βαθειά πεποίθηση ότι μόλις βγω από το γραφείο μου, στην περιοχή του οποίου πωλούνται λαθραία τσιγάρα καθημερινά εδώ και έξη μήνες συναπτούς χωρίς σταματημό ή ντροπή για τους περιπτεράδες, δεν θα υπάρχει ρουθούνι.

στο ενδιάμεσο της ανοιξιάτικης ραστώνης λόγω των εκλογών που όλοι οφείλαμε να αποφασίσουμε τη μοίρα της χώρας (κλπ) εμφανίστηκαν στην περιοχή του πολύπαθου Πολυτεχνείου - Αρχαιολογικού Μουσείου, ακριβώς στο πλάι του Υπουργείου Πολιτισμού δεκάδες ομοιόχρωμοι και ομοιόμορφοι πωλητές τσιγάρων λαθραίων δημιουργώντας τρελλή κυκλοφοριακή συμφόρηση στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας ώστε κανείς να μην μπορεί να τους αγνοήσει. Ο λόγος προφανής: όλοι σταματάνε για φθηνό τσιγάρο! Προς στιγμήν λυπήθηκα τους άλλους εμπόρους της γειτονιάς τους πιό σκληρούς που αναγκάσθηκαν υπό την πίεση των εμπόρων λαθραίων τσιγάρων να κατηφορίσουν προς τα κάτω, προς την Πατησίων δηλαδή. Προσωπικά δεν καπνίζω αλλά η επιθετικότητα των πωλητών και η άνεση με την οποία κινούνται στη γειτονιά με προβλημάτισε. Το αυτοκίνητο που τους προμηθεύει υλικό, τα υπόγεια που νοίκιασαν και στοιβάχθηκαν χωρίς ενδοιασμό, όλα συνηγορούσαν προς την κατεύθυνση ότι μάλλον ο λαός θέλει φθηνό τσιγάρο και του το προσφέρουμε. Ρώτησα και ένα καλό μου φίλο αστυνομικό ο οποίος μου έδωσε την ακόλουθη απάντηση: άμα τους πιάνουμε τους πάμε στο δικαστήριο αυτόφορο και ο δικαστής τους διώχνει! Μετά ρώτησα τα γύρω καταστήματα: από το φόβο στα μάτια τους κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Τέλος έγραψα ένα ποστ για την ιστορία στις 5 Ιουνίου: Λαθραία Τσιγάρα Λαθραίες Αλήθειες

Σήμερα όμως είμαι γεμάτη χαρά. Πιστεύω ακράδαντα ότι τηλεφωνόντας στο 1517 θα πάψει το κακό μια και έξω. 

Επίσης χαίρομαι διότι δεν θα ξαναδώ τη Χρυσή Αυγή να κυνηγά τους πακιστανούς λιανεμπόρους αφήνοντας τον χονδρέμπορο ανενόχλητο, και δεν θα δω ξυλοδαρμούς στο δρόμο όπως όλοι οι καλοκαιρινοί θαμώνες του Αρχαιολογικού Μουσείου. Είμαι μάλιστα βέβαιη ότι η η κ. Μέρκελ θελήσει αύριο να δει την πολιτιστική μας κληρονομιά, όση δεν βρίσκεται σε γερμανικά μουσεία δηλαδή, και έρθει κατά τα μέρη μας δεν θα δει ούτε λαθραίο τσιγάρο, ούτε τίποτε άλλο παράνομο να κινείται ελεύθερα και δυναμικά υλοποιώντας τη θέση laissez faire!

 Δεν είμαι από αυτούς που καλούν τη Χρυσή Αυγή να επιβάλει την τάξη. Λυπάμαι ιδιαίτερα τους αστυνόμους που φρουρούν τον Υπουργό Πολιτισμού δέκα μέτρα πιό κει και βλέπουν την παρανομία χωρίς να τους επιτρέπεται να δράσους.

Στέλνω λοιπόν το παρόν με μαιλ στο ΣΔΟΕ kataggelies@sdoe.gr και περιμένω εξελίξεις! Οπως πάντα επωνύμως και με κίνδυνο να ελέγξει την αφεντιά μου παρότι δεν έχω τίποτε  μα τίποτε να κρύψω. Κοπιάστε λοιπόν στην οδό Στουρνάρη, σταθείτε στην οδό Μπουμπουλίνας, ελάτε και για καφέ αν θέλετε σας περιμένουμε και σας χρειαζόμαστε.

Φιλικά και άκαπνα
Ελένη Τροβά Δικηγόρος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

να σημειώσω ότι στους πωλητές λαθραίων τσιγάρων διανέμεται καθημερινά και φαγητό από ειδικό αυτοκίνητο του χονδρεμπόρου. επίσης ομοεθνής ομοιόχρωμος πωλεί γευστικότατα σαμόζα ώστε να αντέχουν. Μέχρι τώρα και παρά την καταγγελία μου συνεχίζουν ανενόχλητοι το εμπόριο φθηνού τσιγάρου.