ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Υιοθεσία και πάλι! Ας βιαστούμε όλοι!

(Το ποστ είναι παλαιό! ο δαίμων της τεχνολογίας το έφερε πρώτο)
H είδηση προχθεσινή! Ολα αλλάζουν στις υιοθεσίες και πάλι! Από το δημοσίευμα της Ημερισίας του Αλέξανδρου Αυλωνίτη αναδημοσιεύω:

Κοινές δράσεις για την προστασία των παιδιών που είναι παραμελημένα, κακοποιημένα ή έχουν παραβατική συμπεριφορά εξήγγειλαν χθες οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας Χ. Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, αντίστοιχα, προαναγγέλλοντας και νομοθετικές τροποποιήσεις για την αναδοχή και την υιοθεσία έτσι ώστε να γίνονται ταχύτερα και να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι ανήλικοι.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου γνωστοποιήθηκε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα ληφθούν μέτρα και για το «μπούλινγκ» (σωματική και ψυχολογική βία μεταξύ παιδιών) στα σχολεία για την προστασία απειλούμενων μαθητών, ενώ για την υιοθεσία δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να επιτρέπεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι ολοκληρώνονται προτάσεις επιτροπών για τον Σωφρονιστικό Κώδικα και τα ναρκωτικά, για να πάρει η κυβέρνηση τις τελικές αποφάσεις.

Γραμμή
Με υπουργική απόφαση δημιουργείται εθνική γραμμή παιδικής προστασίας όπου θα γίνονται καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση, παραβατικότητα, εκμετάλλευση κ.λπ. ανηλίκων ενώ θα παρέχονται συμβουλές, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά και γονείς. Ταυτόχρονα ιδρύεται δίκτυο με την επωνυμία «Ορέστης» και Εθνική Συντονιστική ομάδα προστασίας Ανηλίκων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της θυματοποίησης και εγκληματικότητας ανηλίκων. Η πολιτεία θα ενεργοποιεί τις υπηρεσίες αυτές και τους εισαγγελείς.

Οι νέες παρεμβάσεις αποσκοπούν στο να επιλέγεται μία ανάδοχη οικογένεια που να αναλαμβάνει και να αγκαλιάζει ένα παιδί κακοποιημένο, παραμελημένο, στα όρια της παραβατικότητας, αντί να οδηγείται σε αναμορφωτικά μέτρα και στην ιδρυματική λογική.

Η όλη δράση της παιδικής προστασίας θα στηριχθεί από το ΕΣΠΑ. Θα ακολουθήσουν νομοθετικές παρεμβάσεις για την υιοθεσία για να καταργηθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις (και στη Δικαιοσύνη) που συντελούν στο να ολοκληρώνονται οι υιοθεσίες σε 7-10 χρόνια με στόχο να πλησιάσει η Ελλάδα το μέσο όρο στην Ευρώπη, όπου χρειάζονται περίπου δυόμισι χρόνια για μία υιοθεσία.

Οι δράσεις που προωθούνται

* Να μειωθεί ο χρόνος για μια υιοθεσία από τα 7-10 χρόνια σε 2,5 χρόνια
* Να μην αποκλείεται η δυνατότητα υιοθεσίας από μονογονεϊκές οικογένειες και ομοφυλόφιλα ζευγάρια
* Να δημιουργηθεί ειδική γραμμή προστασίας των παιδιών
* Να υιοθετηθούν δράσεις για την προστασία κακοποιημένων η παραμελημένων παιδιών
* Να αναπτυχθεί συνεργασία με τους διευθυντές σχολείων για την αντιμετώπιση του «μπούλινγκ»

Τα δημοσιεύματα είναι πολλά! τα νέα είναι σπουδαία και στη σωστή κατεύθυνση.
Ας βιαστούμε όμως όλοι!
Το Χαμόγελο τη βγάζει δεν τη βγάζει! η Παιδόπολη Αγιος Ανδρέας αντιμετωπίζει κρίσιμα θέματα! αυτά γνωρίζω. Για όσους δεν γνωρίζω σίγουρα θα ισχύει το αυτό.

Τα παιδιά στιβάζονται ανυπεράσπιστα σε θεσμούς που δεν έχουν υπαλλήλους και προσωπικό καθώς δεν γίνονται διορισμοί. Τα παιδιά συχνά σιτίζονται από κετερινγκ καθώς δεν υπάρχει μάγειρας! Τα παιδιά είναι πολλά και μας περιμένουν! Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον ηρωισμό των εργαζομένων για 700 ευρώ μερόνυχτα άλλο! Τα παιδιά πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Στα σπίτια όλων μας γιατί εκεί ανήκουν! Οι γκει φίλοι μου είναι οι καλύτεροι γονείς! Οι μονογονεϊκές οικογένειες αξίζουν το καλύτερο γιατί έχουν μαγκιά! Ανδρέα Λοβέρδο πρέπει να το κάνεις τώρα! Τον Καστανίδη δεν τον ξέρω προσωπικά. Τον Ανδρέα όμως τον προκαλώ να δικαιώσει την διαδρομή του μέσω αυτής της απόφασης που πρέπει να λάβει άμεσα!
Επιτέλους αρκεί η συγκάλιψη των κυκλωμάτων εμπορίας παιδιών στο όνομα της δυσπραγίας στις υιοθεσίες! Ανδρέα τρέξε! Μέσα σε κρατικούς θεσμούς ξέρω παιδιά που θα έκαναν περίφανους τους περισσότερους από εμάς! Περιμένουν στωϊκά εκείνα! εμείς πρέπει να βιαστούμε να γκρεμίσουμε τα τείχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: