ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Υπουργέ έχετε email



Είναι προφανές ότι στην εποχή που ζούμε τα ηλεκτρονικά μέσα παίζουν έναν εξόχως πρωταγωνιστικό ρόλο. Δε θα μπορούσε λοιπόν να ισχύσει και κάτι διαφορετικό για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). 


Εμείς οι δικηγόροι, αλλά και γενικότερα θα έλεγε κανείς οι επαγγελματίες, έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από τη χρήση του. Χαρακτηριστικότερο στοιχείο της χρήσης αυτής είναι η ταχύτητα στην επικοινωνία, η οποία χαρακτηρίζεται τόσο ως πλεονέκτημα όσο και ως μειονέκτημα. Πλεονέκτημα διότι η αντίδραση σε κάτι που λαμβάνεις είναι άμεση και ταχύτατη, μειονέκτημα για τον ίδιο λόγο και ιδίως ότι η ταχύτητα και η βιασύνη οδηγούν σε μεγάλα πολλές φορές λάθη. Το email είναι ένα κείμενο, το οποίο εξ ορισμού δεν το παιδεύουμε πάρα πολύ, όπως ίσχυε παλαιότερα για το γραπτό λόγο. Είναι πάντως γενικότερη η διαπίστωση ότι η επανάσταση του διαδικτύου, πέρα από τα πολλά θετικά της, έχει κατεβάσει σημαντικά το επίπεδο του γραπτού λόγου.

Εσχάτως πάντως τα email που ανταλλάσσονται μεταξύ της τρόικα και των Ελλήνων Υπουργών αποτελούν αντικείμενα μειζόνων αποκαλύψεων στο χώρο της ειδησεογραφίας. Το  Σαββατοκύριακο μιλούσαν όλοι για το email τηςτρόικα προς την κυβέρνηση, από τη διαρροή του οποίου μάθαμε ότι υπάρχει νέομνημόνιο και έγινε εκτενής αναφορά στο περιεχόμενό του. 


Σήμερα διαβάζουμε ότι Υπουργόςστέλνει email προς την τρόικα με τις προτάσεις επί των προβλέψεων τουανωτέρω σχεδίου νέου μνημονίου. Προφανώς δε μας προκαλεί εντύπωση το ότι τα σχέδια των συμβατικών εγγράφων ταξιδεύουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό όμως που είναι περίεργο είναι ότι αυτού του περιεχομένου ηλεκτρονικές επιστολές διαρρέουν με τόση ευκολία στα μέσα ενημέρωσης.

Εν τέλει λοιπόν αναρωτιέται κανείς: μήπως πρέπει να προσέχουμε τι emails ανταλλάσσουμε για με ποιον;

You've Got Mail Poster

Δεν υπάρχουν σχόλια: