ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Kοινό μυστικό στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ



του παρδαlaw - 21/10/2013
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα με την τετράχρονη που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι:

«Στο προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα εισαχθεί διάταξη που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού.

Έτσι, για όσα παιδιά γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται, όπως προβλέπει ήδη ο νόμος, πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο.

Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου
».

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάζουμε αυτή την είδηση και ανατριχίλα. Με ενδιαφέρον θα διαβάζαμε και άλλα μέτρα. Αναγκαία και επείγοντα. Γιατί το μυστικό είναι κοινό! η χώρα μας είναι χώρα που ευνοεί εν τοις πράγμασι το εμπόριο παιδιών, όπως και τις εξωσωματικές σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως και το εμπόριο οργάνων. Η θέση της διεθνώς είναι γνωστή ως τόπος διακίνησης trafficing ψυχών και όχι μόνον όπλων και ναρκωτικών. Πολλές φορές που με ρωτούν γιατί δεν αλλάζει ο νόμος για την υιοθεσία (παλιά υπόθεση) η απάντησή μου είναι απλή και χυδαία: για να ευνοείται το εμπόριο παιδιών. Τόσοι δικηγόροι, τόσοι γιατροί στο κόλπο... Και ναι! τόσα ξανθά μωρά περιζήτητα βουλγαρόπουλα, ρωσάκια...κοριτσάκια ιδίως.. Κοινό το μυστικό για τους παροικούντες. Καραβάνια αλλοδαπών έρχονται στη χώρα για μια εξωσωματική ευκαιρίας. Καραβάνια φεύγουν με παιδιά εντέλει ποικίλης προέλευσης. Τίποτε το κακό στο να θέλεις ένα παιδί. Τίποτε το κακό στο να παίζεις με τους κανόνες του παιχνιδιού. Ομως τα κροκοδείλια δάκρυα για τη "Μαρία' δεν τα συμμερίζομαι. Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι στην "Ελλάδα το παιδί είναι προϊον προς εκμετάλλευση".

Οποιος ενδιαφέρεται λοιπόν ας ξεκινήσει ορθολογικότερα:

1. το όριο ηλικίας εξωσωματικής στα 40 το ανώτατο
2. ενσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την υιοθεσία και την αναδοχή
3. όποιο παιδί εγκαταλείπεται σε λίγους μήνες να είναι νομικά ελεύθερο για υιοθεσία
4. έλεγχος σε γιατρούς και δικηγόρους που ασκούν αυτή τη δραστηριότητα (και όχι μόνον για τις αποδείξεις που κόβουν και δεν κόβουν). Επίσης σε αρκετούς δημοσιογράφους και άλλους σοβαρούς και σεβάσμιους πολίτες.
5. Σκληρές- σκληρότατες ποινές!

Και επειδή σας ακούω να λέτε ότι υπερβάλω ανεβαίνοντας την Κηφισίας σκεφθείτε πως για κάθε μαγαζί παιδοποιίας υπάρχει ένα διαμέρισμα με βουλγάρες που εγκυμονούν. Αλλά επίσης στην ίδια διαδρομή δείτε πόσα ωάρια πωλούνται, πόσο σπέρμα διατίθεται και ιδίως έμβρυα... πόσα κατεψυγμένα έμβρυα.
Και τέλος μια παρατήρηση για το μέτρο που εισηγείται το Υπουργείο: καλό θα είναι η πιστοποίηση των γονέων να γίνει με ρέγουλα: διότι άλλως πως θα άδουμε ως χώρα _τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί...ΟΟΟΟΟΟΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: