ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ



της Eλένης Tροβά - 11/10/2013
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε τον θεσμό της Δικαιοσύνης σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής ευταξίας και σταθερότητας και αναφέρθηκε στη δύσκολη εποχή που διανύουμε: «Σήμερα σε μια δύσκολη εποχή είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το συντακτικό κατηγόρημα και νομίζω ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση να αντεπεξέλθετε στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Τις περνάμε όλοι μαζί. Δεν είναι δύσκολη μόνο για σας είναι για όλους μας. Και για τον κ. υπουργό που προέρχεται από εσάς και καταλαβαίνει καλύτερα τα προβλήματά σας».
«Η Δικαιοσύνη αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής ευταξίας και σταθερότητας» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Δικαιοσύνης μαζί με τους νεοπροαχθέντες στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές, «ο λαός λέει να πάω στα δικαστήρια να βρω το δίκιο μου». «Είναι πολύ σημαντικό τι σκέφτεται ο πολίτης για σας και τις απαιτήσεις που έχει ο πολίτης από σας».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «σήμερα, σε μια δύσκολη εποχή είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον: την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την κατανόησή του για οικονομικά ζητήματα, που, όπως είπε, αντιμετωπίζουν οι δικαστές, αλλά και όλοι οι πολίτες, εκφράζοντας την ελπίδα «να τελειώσει για όλους μας αυτή η δύσκολη οικονομική περίοδος».

«Και να είστε σίγουρος, κύριε Πρόεδρε, ότι η Δικαιοσύνη παραμένει ανεξάρτητη, όπως ήταν και μέχρι σήμερα, και επιτελεί το έργο της με αυτοσεβασμό και υπευθυνότητα προς τον πολίτη» ανέφερε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε συγκεκριμένα τους:

κ. Σωτήριο Ρίζο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας,
κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδη, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου,
κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
κ. Νικόλαο Ρόζο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας,
κ. Ιωάννη Σιδέρη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου,
κ. Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου,
κ. Νικόλαο Λεοντή, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου,
κ. Αντώνιο Αθηναίο, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου,
κ. Γρηγόριο Κουτσόπουλο, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου,
κ. Σπυρίδωνα Μιτσιάλη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, και
κ. Ευάγγελο Νταή, Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το σχόλιο
Οι συμβολισμοί έχουν τη σημασία τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: