ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΟΒΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



της Eλένης Tροβά - 17/10/2013
Δύο γυναίκες εφέτες αναλαμβάνουν τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η Ολομέλεια του Εφετείου αποφάσισε λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, να ανατεθεί η δικογραφία σε εφέτες- ειδικούς ανακριτές. Για τη θέση αυτή ορίστηκαν οι εφέτες Ιωάννα Κλαπά και Μαρία Δημητροπούλου.
Οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας θα διαβιβάσουν στο Εφετείο τη δικογραφία στις συνάδελφους τους και εκείνες με τη σειρά τους - μετά και τη χθεσινή άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών - θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ.
Οι συγκεκριμένες κυρίες θα πρέπει να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να καθαρίσουν τον τόπο από τις φασιστικές οργανώσεις. Μπορεί να έχουν παιδιά. Μπορεί τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο όπως πήγαινε πέρσυ το δικό μου παιδί που απείλισαν χρυσαυγιτάκια συμμαθητές ότι είναι "μαύρο" και δεν πρέπει να παρελάσει. Παρότι δεν είναι μαύρο αν και αυτό δεν έχει σημασία.
Στις γυναίκες αυτές η ελληνική κοινωνία οφείλει αμέριστη συμπαράσταση στο σύνολό της. Στα παιδιά τους, στις ίδιες, στις οικογένειές τους. Ο φασισμός όπως ξέρουμε όλοι οι γονείς είναι μέσα στα σχολεία καλά ριζωμένος, Ο φασισμός κυκλοφορεί στις γειτονιές ελεύθερα και οπλοφορεί δυναμικά. Οσο σπουδαίες και άφοβες να είναι συνεπώς, όσο συγκροτημένες, οφείλουμε να είμαστε κοντά τους. Με τη σκέψη, με το συναίσθημα αλλά και με πράξεις.
Και αν έχουν παιδιά να σεβαστούμε τα παιδιά τους και να τα προστατέψουμε. Αλλά και αν δεν έχουν να σεβαστούμε τα παιδιά αυτής της κοινωνίας που επιτέλους επιτρέπει στις γυναίκες να πάρουν το ρόλο τους στα σοβαρά, τους επιτρέπει να εργάζονται και να καθαρίζουν την κόπρο του Αυγείου με θάρρος.
Από σήμερα το θάρρος είναι γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: