ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΑΚΚΟΥΛΑ


- 18/10/2013
Ηρθαν στα χέρια μου δύο βιβλία πρόσφατα της Βιβλιοθήκης Εκκλησιαστικού δικαίου που διευθύνει ο Καθηγητής Ι Μ Κονιδάρης. Θα αναφερθώ πρώτα στο έργο του Θεοδοσίου Τσιβόλα, Η έννομη προστασία των θρησκευτικών πολιτιστικών αγαθών του 2013. Το έργο αυτό είναι έξοχο και  τεράστιας σημασίας για τη χώρα. Ενα βιβλίο που δοκιμάζει τα βολταιρικά συναισθήματα ενός αγνωστικιστή όπως εγώ, αλλά με κάνει να ανατριχιάζω από τιμή όταν αναφέρει το όνομά μου στον πρόλογο και με ευχαριστεί (παρότι δεν ξέρω ούτε το συγγραφέα ούτε το λόγο των ευχαριστιών του). Υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτοναι και διαβάζουν. Υπάρχουν γνώμες και απόψεις. Υπάρχουν βιβλία ακόμη και σήμερα που κάτι έχουν να πουν. Για το βιβλίο αυτό θα αναφερθώ αναλυτικά με την πρώτη ευκαιρία
Για τελείως διαφορετικούς λόγους ήρθε στα χέρια μου από επαγγελματική συγκυρία ένα άλλο βιβλίο της ίδιας σειράς, του Αθανάσιου Κόντη, Η κληρονομική διαδοχή  των ορθόδοξων μοναχών στην ελληνική επικράτειας κατά το ισχύον δίκαιο, του 2012. Ενα μνημείο νομικής σκέψης και εμβάθυνσης.
Με δεδομένο ότι τα δύο αυτά βιβλία της σειράς δεν προσφέρονται για αβανταδόρικη ανάγνωση, ούτε για επαγγελματικές γνωριμίες, αξίζει να τα προσέξουν οι νομικοί που ποθούν να εμβαθύνουν σε καθαρή νομική σκέψη και μεθούν από συλλογισμούς και ποιότητα.
Ευχαριστούμε θερμά την βιβλιοθήκη εκκλησιαστικού δικαίου για τα βιβλία της αυτά και πιστεύουμε ο θεός να τους έχει καλά να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους σε τέτοιους καιρούς.
Θα επανέλθω για τα βιβία αυτά.

<- a="">

Δεν υπάρχουν σχόλια: