ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

O ΣΚΥΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ



ΤΟΥ - 22/1/2014 1:15:47 μμ
Έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων προκάλεσε ο σκύλος του «Φάουστ», ράτσας Levrier Greyhound, που έκανε ένα πέρασμα από τη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο φινάλε της παράστασης. Κάθε φορά πριν από το τέλος της παράστασης, ο σκύλος εμφανιζόταν στη σκηνή, ο οποίος στην όψη φαινόταν πεινασμένος, μυρίζοντας και γλείφοντας το πάτωμα. Όπως επεσήμαναν οι φιλοζωικές οργανώσεις, ο νόμος ορίζει ότι η χρήση ζώων σε παραστάσεις διώκεται ποινικά. Για το λόγο αυτό, ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός και οι συντελεστές της παράστασης απομάκρυναν τον σκύλο. Εγώ ως δικηγορόσκυλος συμπαρίσταμαι.

Οπως πληροφορεί η Στέγη σε ανακοίνωση της «ο σκύλος ο οποίος εμφανίζεται στην παράσταση ''Φάουστ'', διασχίζοντας άπαξ την σκηνή έρχεται καθημερινά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μισή ώρα πριν από το τέλος της παράστασης συνοδεία του αφεντικού του κ. Βασίλη Κασμά και απομακρύνεται μαζί με τον ίδιο αμέσως μετά το πέρας της παράστασης».

Ωστόσο, «ύστερα από προσεκτικότερη διερεύνηση της σχετικής νομοθεσίας, αποφασίστηκε από την παραγωγή η απομάκρυνση του εν λόγω σκύλου από την παράσταση» (νόμος 4039/2012, άρθρο 12, παράγραφος 1 «Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες»).

Δεν μας ρωτούσατε βρε παιδιά?
Ανεξάρτητα όμως από το όλο αυτό θέμα παρατηρώ ότι πλέον οι σκύλοι είναι παντού. Πρωταγωνιστούν σε διαφημίσεις, σε τηλεοπτικά σήριαλ, σε προεκλογικές καμπάνιες! Οι σκύλοι αποτελούν την εικόνα του καλού και του συναισθήματος.
Μήπως πρέπει να προβληματίσει αυτό λιγάκι τους ανθρώπους, φιλόζωους και μή?

Δεν υπάρχουν σχόλια: