ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ας δουμε τι λένε για μας!



- 28/1/2014


Μπορεί για πολλούς η λέξη «ψυχοπαθής» να ηχεί πολύ βαριά, ωστόσο μόλις το 15-25% αυτών των ανθρώπων θεωρούνται επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με μια ιδιάζουσα και πρωτότυπη έρευνα του ψυχολόγου Kevin Dutton, που δημοσίευσε το doctv, μπορεί καθημερινά να ζούμε και να συνεργαζόμαστε με ψυχοπαθείς ανθρώπους, οι οποίοι φαίνεται ότι προτιμούν κατά βάση τα εξής επαγγέλματα:

1. Διευθύνων Σύμβουλος
2. Δικηγόρος,
3. Εργαζόμενος στα Media (TV / Radio)
4. Πωλητής
5. Χειρουργός
6. Δημοσιογράφος
7. Αστυνομικός
8. Κληρικός
9. Σεφ
10. Δημόσιος υπάλληλος

Τώρα, πώς ξεχωρίζει κάποιος ψυχοπαθής, ο Dutton αποφαίνεται πως δεν χρειάζεται να είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος, αλλά σε συνθήκες γραφείου παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Αυτοπεποίθηση
2. Σκληρότητα
3. Χειραγώγηση
4. Έλλειψη φόβου
5. Εγωκεντρισμός
6. Υπέρμετρη ψυχραιμία κάτω από συνθήκες πίεσης

Βέβαια, αν κοιτάξουμε μέσα στη λίστα των επαγγελμάτων, μπορούμε να δούμε πως μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι π.χ. κάθε διευθύνων σύμβουλος ή δικηγόρος είναι ψυχοπαθής ή έχει την τάση.

Πολλοί ψυχολόγοι, όμως, έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το αν πραγματικά υπάρχει άνθρωπος που να ονομάζεται «επιτυχημένος ψυχοπαθής». Αυτό συμβαίνει επειδή έρευνες όπως αυτή διαπιστώνουν ότι οι ψυχοπαθείς γενικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα που συνδέονται συχνά με την επιτυχία: οι σχέσεις τους είναι χειρότερες, κερδίζουν λιγότερα χρήματα και δεν επιτυγχάνουν γενικά υψηλές θέσεις.

Ο Dutton έχει δημιουργήσει και στη σελίδα του ένα ανάλογο τεστ για να μετρήσουμε κι εμείς την τάση μας προς την ψυχοπάθεια, ανώνυμα και μέσα σε 26 ερωτήσεις.

Πηγή: Πώς να ξεχωρίσετε τους ψυχοπαθείς στη δουλειά -Τα χαρακτηριστικά που «ανησυχούν»
και ένα τεστ για το πού βρίσκεστε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/140651#ixzz2rhxWp18i

Δεν υπάρχουν σχόλια: