ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ.. ή ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον στην πλειονότητά τους, οι διαφημιστικές καμπάνιες των κομμάτων πριν από τις εκλογές χαρακτηρίζονταν από μηνύματα ελπίδας, υποσχέσεις για το μέλλον, κοινωνικές παροχές, δυναμικά σλόγκαν..
Τι κι αν δεν πέτυχαν ή διαψεύστηκαν ?? Ο Ρώσος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας υπόσχεται στους ψηφοφόρους του – και συγκεκριμένα σ΄αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται στην κάλπη - χαρά και ευτυχία!! Και συνάμα ασφάλεια αφού τον προβλέπουν τα ταρώ σαν βέβαιη επερχόμενη μοίρα. Η επιλογή δε αυτή κατά τη διαφήμιση θα είναι και επιλογή εμπιστοσύνης, όπως ο έρωτας! Μήπως το εκλογικό δικαίωμα στη Ρωσία ασκείται από ανήλικους εφήβους που ερωτεύονται όποιον εμπιστεύονται και εμπιστεύονται όποιον ερωτεύονται??!!! Μάλλον σ΄αυτό ακριβώς σκοπεύει βέβαια: ερωτεύσου –εμπιστεύσου – ψήφισε, από άγνοια, αυθορμητισμό και αφέλεια!
Ωραίες προτροπές για χειραγωγούμενο, αφελή, αλλά και γεμάτο έρωτα λαό!! Και άλλωστε έχει δίκιο: ο έρωτας όλα τα επιτρέπει κι όλα τα συγχωρεί. Κι αν προδωθείς? Πολύ νωρίς για να το σκεφτείς τώρα που ερωτεύεσαι..

Kι ύστερα μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό, για πολιτικοποίηση των νέων, για διαμόρφωση άποψης για τα πράγματα και έκφρασή της με το ύψιστο αυτό πολιτικό δικαίωμα της ψήφου. Γιατί άραγε? Αφού ο Ρώσος πρόεδρος μας διαβεβαιώνει για το μέλλον μας που εξαρτάται από την χαρτορίχτρα που θα τραβήξει το δικό του σημαδεμένο χαρτί!!


Όσο κι αν χιουμοριστικά ή επικοινωνιακά η διαφήμιση πετυχαίνει καταρχήν το σκοπό της- πόσες χιλιάδες «χτυπήματα»- τώρα, μετά την «κλήση για ξεμασκάρεμα» ευχόμαστε στους εγχώριους υποψηφίους αν όχι ιδεολογία γιατί αυτή όση απέμεινε μπορεί και να μη νομιμοποιείται πια να εφαρμοστεί μετά τα ψηφισθέντα μνημόνια..έστω σεβασμό σε κάτι που αποτελεί πολιτικό δικαίωμα και όχι αντικείμενο μαύρης μαγείας.. (αν και ομολογώ ότι η διαφήμιση και προκαλεί (voila http://news.in.gr/world/article/?aid=1231184248) και με προκάλεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια: