ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πτυχία ισότιμα από το EPLO- Οχι ακόμη!από σημερινό δημοσίευμα! 

"Αποσύρθηκε η διάταξη για αναγνώριση πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς

Η απόφαση φαίνεται να οφείλεται στο παρελθόν ενός τέτοιου οργανισμού, που είναι μετεξέλιξη μίας πρώην ΜΚΟ.
       
Σε απόσυρση της διάταξης για την ισοτίμηση πτυχίων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία με τα πτυχία των ελληνικών Πανεπιστημίων, προχώρησε, το υπουργείο Παιδείας καταθέτοντας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, νομοτεχνικές βελτιώσεις στις τροπολογίες που συμπεριέλαβε στο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές.
Η απόφαση φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να μην αφορά παρά έναν, ουσιαστικά, προς το παρόν, τέτοιο οργανισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά το παρελθόν του ανάγεται σε παλιά ΜΚΟ (η οποία μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό οργανισμό με ειδικό νόμο) με καλές συνεργασίες τόσο με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Αυτό και μόνο αρκεί για να «βελτιωθεί» το επίμαχο άρθρο δια της κατάργησης της διάταξης. Από την άλλη, άνοιγε και νέο μονοπάτι προς τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όχι τόσο εύκολο, αλλά εξυπηρετικό για τους λίγους που θα είχαν τη δυνατότητα.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7, η δεύτερη παράγραφος ανέφερε: «Στο τέλος του άρθρου 4 του ν. 3328/2005 «Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης και άλλες διατάξεις» (Α' 80) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής: «8. Ειδικότερα, οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εφαρμοζόμενων αναλογικά κατά λοιπά των διατάξεων των παραγράφων 2 έως και 7 του παρόντος».

efsyn.gr

Τα Νομικά Νέα θεωρούν ότι η ανάδειξη της αλήθειας όπως και η κατανόησή της αποτελούν σκοπό της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: