ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά





 Σε πρόσφατο ανώνυμο ηλεκτρονικό δημοσίευμα διάβασα ότι ο πρώην συνεταίρος μου προσελήφθη από τον κ. Χρυσοχοϊδη http://olympia.gr/2014/04/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CE%BF-%CF%85/#more-382148
Με ιδιαίτερη σπουδή η ηλεκτρονική αυτή πύλη έσπευσε να στηλιτεύσει ένα γεγονός το οποίο όμως είναι εντελώς αναληθές.
Τούτο ιδίως διότι όταν ο κ. Παναγιώτης Σκουρής προσλήφθηκε από τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη είχε αποχωρήσει από την εταιρία μας υπό εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες προ ενός περίπου έτους από την πρόσληψη που προβληματίζει τους ανώνυμους.
Ο σκοπός του δημοσιεύματος αυτού είναι προφανώς να πληγεί ο κ. Χρυσοχοϊδης. Αυτός που πλήττεται όμως στην πραγματικότητα είναι η αλήθεια και η εγκυρότητα της πληροφορίας.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης προσφυέστατα θεωρώ χρησιμοποιεί πρόσωπα της αγοράς για το καλό τους Υπουργείου του και του δημοσίου συμφέροντος. Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Παναγιώτης Σκουρής ήταν εκτός εταιρίας το γνώριζε όπως και όλη η δικηγορική αγορά αφού τα εταιρικά καταστατικά εγκρίνονται από το ΔΣΑ.
Τώρα αν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη στη Google αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει.
Το δημοσίευμα αυτό όμως δεν είναι το μόνο που αφορά στον κ. Παναγιώτη Σκουρή τελευταία.
Μετά από το Πρώτο Θέμα της προηγούμενης Κυριακής http://www.protothema.gr/greece/article/376937/nomiki-sugrousi-tou-proedrou-tou-europakou-dikastiriou-me-ton-gio-tou/  γνωστοποιήθηκε ένα σκέλος της νομικής διαμάχης με τον πατέρα του στα ΜΜΕ η οποία χρονολογείται από τον καιρό ακριβώς  που αποχώρησε από την εταιρία μας.
Η είδηση αυτή είναι επώνυμη αυτή τη φορά και σε μεγάλο βαθμό είναι αληθής καθώς ως φαίνεται βασίζεται σε δικόγραφα και διασταυρωμένες πληροφορίες.

Καθώς το ζήτημα εκκρεμεί στα δικαστήρια η δημοσιότητα δεν προσθέτει και πολλά. 

Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω εγώ για την εγκυρότητα της πληροφόρησης στο αγαπητό Πρώτο Θέμα, και τούτο με κάθε επιφύλαξη για υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων είναι ότι την ημέρα που έγινε η συνάντηση του παιδιού με τους παπούδες του από την πατρική γραμμή στην Ακαδημία Αθηνών δεν είχει ακόμη υιοθετηθεί. Η εμφάνιση της οικογένειας Σκουρή μετά από κάποια χρόνια εξαφάνισης από την κοινή μας ζωή συνδεόταν με την «ανατροπή της διαδικασίας που ήταν σε εξέλιξη τότε». Το παιδί εμφανίσθηκε στην Ακαδημία Αθηνών για να δημιουργηθούν τετελεσμένα σε δημόσιο επίπεδο. Επίσης την ημέρα εκείνη ο λόγος δεν εκφωνήθηκε όπως γράφθηκε στη συνέχεια και έγινε γνωστός από την ιστοσελίδα του Ομίλου Αριστόβουλος Μάνεσης.

Το γεγονός όμως είναι ότι ο μικρός υποψήφιος εγγονός όσο ανεπιθύμητος και να ήταν από τους παπούδες και τη λοιπή οικογένεια του πατέρα του κατέστη εγγονός ανεπιστρεπτί.

Οι λεπτομέρειες στις ειδήσεις είναι που κάνουν τη διαφορά.  Και εδώ οι λεπτομέρειες είναι δύο:

Α. ο μεν Παναγιώτης Σκουρής έχει αποχωρήσει από την δικηγορική εταιρία που εργαζόταν προ έτους από την πρόσληψή του
Β. ο δε γιός του την αποφράδα ημέρα που κόσμησε με τα πανέμορφα μάτια του την Ακαδημία Αθηνών ήταν μόνον σε αναδοχή. Αρα ακόμη χωρίς κανένα απολύτως κληρονομικό δικαίωμα.
Σήμερα, λόγω της ροής των γεγονότων η ελληνική διοίκηση έχει έναν εξαιρετικό σύμβουλο, όπως είχα εγώ στο παρελθόν έναν άξιο συνεταίρο, η δε οικογένεια Σκουρή έχει ένα και μοναδικό υπέροχο εγγονάκι που θέλει δεν θέλει δεν μπορεί παρά να καμαρώνει.
Αγαπητά ΜΜΕ ανώνυμα και επώνυμα, καμιά φορά οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Οσο για την αλήθεια νομίζω θα περιμένουμε όλοι μας μέχρι να ξεκαθαρίσει. Σε πολλά επίπεδα και πολυσύνθετα, πολύ δε πιό περίπλοκα από ότι μπορεί κανείς να διαγνώσει εκ πρώτης όψεως και πάντως πολιτικά ενδιαφέροντα και σημαντικά για την ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: