ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Συνταγματολόγοι ευρωβουλευτές! Στο δρόμο του Δημήτρη?ή στο δικό τους δρόμο που θα χαράξουν?

Αν και έχει καταμετρηθεί το 11,3% των σταυρών, ήδη είναι φανερό ποιοί μπαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι οι ακόλουθοι:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Κων. Χρυσόγονος.

Από τη ΝΔ, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος.

Από τη Χρυσή Αυγή, οι Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γεώργιος Επιτήδειος

Από την Ελιά, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή

Από το Ποτάμι, οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος

Από το ΚΚΕ, οι Κων. Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Γλέζος συγκεντρώνει περισσότερους από 45.000 σταυρούς, μακράν περισσότερους από κάθε άλλο υποψήφιο όλων των κομμάτων.

Πηγή Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Γιώργος και ο Κώστας, φίλοι από παλιά μπαίνουν στην Ευρωβουλή! Για τους φίλους μου χαίρομαι μόνον. Ιδίως όταν έρχονται από παλιά και από ακόμη παλαιότερα όπως ο Γιώργος. Επιτυχημένοι πανεπιστημιακοί και οι δύο, άτομα πολιτικοποιημένα από νωρίς, ο ένας Κνίτικων καταβολών ο άλλος μάλλον Πασοκογενής. Παιδιά του Τσάτσου, του Δημήτρη αλλά και του Βαγγέλη (του Βενιζέλου).  Παιδιά ταλαντούχα που αγκάλιασε το ακαδημαϊκό και πολιτικό σύστημα (και το αγκάλιασαν και αυτά) προσθέτοντας τις πινελιές του είναι τους, ωριμάζοντας, αμφισβητώντας. 
Από καρδιάς τους εύχομαι καλή επιτυχία και στην Ευρωβουλή και από το Δημήτρη να κρατήσουν το χιούμορ, τη χαρά της ζωής αλλά καθόλου μα καθόλου τη "φυσαρμόνικα" και την προσκόληση στην εξουσία. Εχουν αποδείξει ότι η συμπόρευση με το σύστημα ήταν και για τους δύο μέσον και όχι σκοπός. 
Εκεί που θα πάνε έχουν σκληρό δρόμο να χαράξουν και αντιπάλους ζόρικους. Θα πρέπει να βγάλουν από μέσα τους ότι πιο γνήσιο και δυνατό για να εκφράσουν τη γενιά μας που τόσο μα τόσο είναι χαμένη με τη "γενιά του πολυτεχνείου" μπροστά της. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν και ότι η εποχή θα τους κάνει διαφορετικούς ώστε να πολεμήσουν για ότι λαχταράνε  αφήνοντας πίσω όλα τα απορριπτέα του "συστήματος" που τους επέλεξε και κρατώντας μόνον τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: