ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

καλή ανάσταση



του παρδαlaw - 3/5/2013
η μέρα απαιτεί ευχές και χαρές. Οπως η εποχή απαιτεί να "σπάσουν αυγά".
Αύριο επανέρχεται η ετήσια ανάσταση που όλοι αναμένουμε ενόψει της κυριακής του Πάσχα και του οβελία. Ελληνική γιορτή μυσταγωγία και χαρμολύπη.
Οπως μας αρμόζει. Αδύνατη χαρά και μεταφυσική δικαίωση. Η εβραϊκή θρησκεία παρότι λέμε ότι οδήγησε στην δημιουργία του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού κατασκεύασε στα μέρη μας ένα παράδοξο που ακόμη βιώνουμε! ο Πατέρας που σκοτώνει το παιδί του παραμένει στη μυθολογία του ελληνισμού σαν τον Κρόνο. Αν και η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της με συνέπεια ανά τους αιώνες δεν θα το επιβεβαίωνε ποτέ ιστορικά. Και όμως! το Πάσχα δοξάζει τον Πατέρα που θυσιάζει το παιδί του, το γιό του και χωρίς έλεος το αφήνει στη βία του νόμου.
Δικαιώνει το θείο νόμο και πραγματοποιεί το ρωμαικό δίκαιο. Ολοι οι νόμοι οδηγούν στην ανάγκη να πεθάνει ο τριαντάρης γιός. Γιατί τάχα ό νόμος πρέπει να εφαρμοζεται με τόσες θυσίες? μα γιατί το λένε οι προφήτες! και πρέπει να επιβεβαιωθούν...
Εμείς ευχόμαστε μόνον Καλή Ανάσταση σε κάθε άνθρωπο που θεωρεί τις ανθρωποθυσίες περιττές και μάταιες και τη σωτηρία που ευαγγελίζονται φρούδα.
Κανένας θάνατος για το νόμο! και χαράς ευαγγέλια.
Ας είναι η Ελλάδα να μην τρώει τα παιδιά της και αν το προσπαθεί να της κάθονται ΟΛΑ στο στομάχι

Δεν υπάρχουν σχόλια: