ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΟΥ!"...ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ...



- 15/5/2013




Θα ξεκινήσω με μια παραδοχή. Δεν ξέρω παρά ελάχιστους δικηγόρους. Και μάλλον στατιστικά έχω σταθεί τυχερή γιατί είναι όλοι τους αστέρια, και στην δουλειά και στην ζωή, και έτσι δεν γελάω με νόημα όποτε τύχει να ακούσω τα γνωστά ανέκδοτα που αφορούν στο επάγγελμα σας. Από την άλλη αυτό είναι ένα μειονέκτημα -ειδικά όταν πρέπει να γράψεις ένα κομμάτι που απευθύνεται σε δικηγορικό site- γιατί δεν έχω πραγματικά ιδέα ούτε ποια μαγαζιά είναι στέκια νομικών, ούτε αν υπάρχουν favorite foods ή favorite drinks του κλάδου.
Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι οι αμερικάνικες ταινίες και σειρές, που όλοι – άντρες και γυναίκες- είναι ντυμένοι με άψογα bespoke κοστούμια, χρεώνουν αστρονομικά ποσά την ώρα και όταν θέλουν να φάνε κλείνουν τραπέζια με θέα σε trendy restaurants με valet parking για τα καταπληκτικά τους αυτοκίνητα και συζητάνε περίπλοκες υποθέσεις τσιμπώντας σαλάτες ή bloody stakes και πίνοντας κρασιά εξαιρετικής εσοδείας, διότι φυσικά ξέρουν τα πάντα – και- περί αυτού του θέματος.
Βέβαια εμένα το καλύτερο μου είναι η άλλη version, αυτή που ο σούπερ δικηγόρος κερνάει το κορίτσι hot dog στα όρθια από το τρομερό καρότσι στο Central Park – που το έχει ανακαλύψει εκείνος και το ξέρουν κι άλλοι μερικοί ειδήμονες- και μετά κάθονται στο παγκάκι και φλερτάρουν με υπονοούμενα και witty ατάκες, αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο να το μεταφέρω στην αθηναϊκή σκηνή γιατί οι καντίνες με τα βρώμικα το μεσημέρι είναι κλειστές, τα σουβλατζίδικα δεν κάνουν το ίδιο εφέ και άμα σε πάει γκόμενος για κουλούρι με τυρί στην γωνία δεν πάει να είναι ο καλύτερος δικηγόρος της πόλης, τσίπη θα τον πεις.
Έτσι, πάω κατ’ ευθείαν στο πρώτο σενάριο και προτείνω μέρη που εξυπηρετούν μαζί με το concept και την πραγματικότητα γιατί άμα είναι να φύγεις από τα δικαστήρια για να πας για μεσημεριανό ή για ραντεβού στην Γλυφάδα και να επιστρέψεις, πάει, τον έχασες τον πελάτη. Και την έδρα.
Τον «δικό» μου δικηγόρο λοιπόν, μπορείτε να τον δείτε για lunch στο Winter Garden εύκολα αν είναι κλασικός τύπος – και στο roof garden το καλοκαίρι που έχει και θέα μαγική- ή να τρώει ψάρι με σαλάτα στο Milos του Hilton. Μπορεί επίσης να τον συναντήσετε να χτυπάει ένα burger στο Rock & Roll στην Πλατεία αν είναι σε mood πιο decontracte, ή να περάσει μια βόλτα από Gaspar για λίγο sushi.Toυ αρέσει επίσης πολύ το Malconis στο Κολωνάκι, και πάει συχνά στο Tailor Made στην Πλ. Αγίας Ειρήνης γιατί έχει τον πιο ψαγμένο καφέ την πόλης. Τέλος μόλις ανοίξει το υπέροχο Secret Garden της Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής – σε μερικές μέρες δηλαδή-  θα έχει μόνιμα τραπέζι κλεισμένο, γιατί εκτός από άριστος νομικός είναι και trend setter.
Αυτά για μεσημέρι, γιατί το βράδυ τα πράγματα αλλάζουν και οι εναλλακτικές πολλαπλασιάζονται, μια που η πόλη έχει ιδέες και λύσεις για όλα τα γούστα και για όλες τις περιστάσεις. Γι’ αυτό φτιάξαμε και εμείς το The Food and Leisure Guide άλλωστε, για να κρατάμε ενήμερο το κοινό για το γαστρονομικό γίγνεσθαι της Αθήνας – αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης και πολλών πόλεων του εξωτερικού-  και για να προτείνουμε μαγαζιά με γνώμονα την ποιότητα αλλά και την σχέση της με την τιμή, κρασιά, bar, πούρα, ξενοδοχεία, ταξίδια, προϊόντα.. Όλα αυτά δηλαδή που κάνουν την ζωή μας πιο ευχάριστη και τις εμπειρίες μας πιο εποικοδομητικές.


Η Εύη Φέτση είναι δημοσιογράφος, έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά προ κρίσης και σήμερα είναι associate Editor και columnist στο The Food & Leisure Guide και guest writer στα βρετανικά Tatler και Traveller. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: