ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Σπυρίδωνος και το καινούργιο του καμάρι

437106-bigΚυκλοφορεί στην αγορά το έργο του συναδέλφου Παναγιώτη Σπυρίδωνος με θέμα Πολιτική Οικονομία στη Δεύτερη Γαλλική Αυτοκρατορία.
Ο συγγραφέας, ένας ξεχωριστός νομικός και πατέρας ενός ξεχωριστού συναδέλφου δικηγόρου, προχωρώντας στη ζωή του τολμά να ανοίξει πανιά σε άλλα πιό σύνθετα πεδία της Ιστορίας και της Οικονομίας. Γνώρισα τον άνθρωπο κατά τύχην προσωπικά και χαίρομαι που στο μισό αιώνα που πλησιάζει η ζωή μου συνάντησα έναν τζέντλεμαν. Ηταν λίγοι οι τζέντλεμαν που είχα την ευκαιρία να συναντήσω και πάντα το λογαριάζω στα πολύ θετικά συναπαντήματα του βίου μου.
Το βιβλίο αφιερώνεται στον Αλέξανδρο το γιό του συγγραφέα, ο οποίος έχει με τη σειρά του γράψει πολλά νομικά έργα και ξεχωρίζει στην μικρή μας κοινωνία, για το ήθος, την ομορφιά και την αξία του (η σειρά τυχαία!). 
Ενα βιβλίο με διάφανη δομή και γλαφυρότητα, με λόγο ρέοντα και συναρπαστικό μας δίνει αισιοδοξία ότι οι νομικοί δεν είμαστε μόνον βερμπαλιστές και ξερόλες. Ενα βιβλίο σεμνό και επιστημονικό ενός ανθρώπου που γνωρίζει την αξία της λιτής γραφής όταν ιδίως μιλά κανείς για σύνθετα ζητήματα όπως η ανάπτυξη του καπιταλισμού, των επεμβάσεων του κράτους, τη βιομηχανική επανάσταση, οι θεσμοί. 
Αξίζει να δει κανείς σε βάθος ένα συναρπαστικό έργο που επιτρέπει στον καθένα μας να δει με άλλο βλέμμα τον εαυτό του ως ευρωπαίο πολίτη, και την ευρώπη ως δημιούργημα μιας συγκυρίας που ο συγγραφέας εξετάζει με σύνθετα και διεπιστημονικά εργαλεία.
Να είναι καλοτάξειδο το βιβλίο σας κύριε Σπυρίδωνος και μακάρι όταν τα παιδιά μας φθάσουν τα χρόνια του Αλέξανδρου να σας μιμηθούμε όλοι και να παραμείνουμε νέοι και κεφάτοι όπως εσείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: