ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νέα επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παράβαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας



Συνελήφθη 34χρονος μετά  από καταγγελία ότι άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα Ελληνίδας και προφασιζόμενος φιλικό πρόσωπο και πελάτη, κατάφερε την έκδοση συνολικά δύο προπληρωμένων καρτών, αξίας 100 ευρώ η καθεμία, χωρίς ωστόσο να πάει ποτέ για να τις παραλάβει και να τις πληρώσει.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα και πρόεκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-11-2011 έως και 18-10-2012, ο 34χρονος πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους περίπου 51.541 ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, ενώ μετείχε εντός των ορίων του αυτοφώρου ως παίκτης.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η συστηματική χρήση προπληρωμένων καρτών, τις οποίες ο δράστης προμηθεύτηκε με απατηλό τρόπο, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και εμπλοκή του σε άλλες συναφείς πράξεις παράνομης συναλλαγής.

Αλλη μία επιτυχία της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία παραμένει μία από τις ελάχιστες μονάδες του κράτους που λειτουργεί αποτελεσματικά παρά το γεγονός ότι δεν μνημονεύεται σε κανένα νόμο εξαίρεση από τις μισθολογικές περικοπές γι'αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: