ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Υποθήκη για το χρέος της Χώρας? Συμψηφισμός!

 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει υποθηκεύσει το μέλλον της και ιδίως αυτό των νέων!
Το έχει πράξει και άλλοτε και μάλιστα τόσο συχνά που οι πολίτες νοιώθουν το "βάρος" και συμπεριφέρονται ανάλογα! Τα εμπράγματα βάρη το έχουν αυτό! το ξέρουμε όλοι από τις σχέσεις μας τουλάχιστον με τις φίλες Τράπεζες που μας "Βαραίνουν". Πώς λέμε μας βαραίνουν οι φίλοι...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νέοι δεν έχουν ελπίδα άλλη εκτός από τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά και τον ήλιο του τόπου. Σπουδές, δουλειά, οικογένεια? περιπέτεια .... όχι φυσικά. Μόνον διακοποδάνεια και μικροχαρές. Γι'αυτό μας ζηλεύει όλη η Ευρώπη! και πράσινη από το κακό της αντιδρά!
Οπου νάναι υποθηκεύονται τα νησιά οπότε να προσέχουμε. Αλλού οι κρουαζιέρες και οι πιγκουίνοι οι ερωτευμένοι. Τα βάρη των νήσων αλλάζουν τις προοπτικές μας. Τα εμπράγματα βάρη δηλαδή! Οι γερμανοί σοφοί που κάπνιζαν μαριχουάνα στη Μύκονο στα νιάτα τους το είπαν! είναι η λύση για το δανεισμό μας. Υποθέτω θα έχουν βρει τον τρόπο αν τους φεσώσουμε να τα εκποιήσουν σε κατάλληλα χέρια. Γιατί η υποθήκη το έχει αυτό το κακό! μάλιστα το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό δίκαιο οπότε δεν δικαιούνται οι γερμανοί σοφοί να μην το γνωρίζουν!
Δεν αποκλείω και αυτό να γίνει φυσικά! με τα μνημόνια που έχουν ισχύ πάνω από όλα. Πάντως όχι πάνω από τη μνήμη. Και τούτο οι Γερμανοί δεν πρέπει να το ξεχνούν. Ούτε συγχώρεση υπάρχει ούτε απώλεια μνήμης. Γι'αυτό αντιπροτείνουμε συμψηφισμό με αυτά που μας χρωστάνε εκείνοι. Ενα μέρος μάλιστα των απαιτήσεων θα το εκχωρήσουμε στο ΔΝΤ νάχει να πορεύεται και αυτό. Ετσι έχουμε περιθώριο να δανειζόμαστε για χρόνια και αιώνες. Και αφού ξέρουν τον τρόπο, ας υποθηκεύσουν οι Γερμανοί τα εδάφη τους όπως το 1923 που λέει και το ινστιτούτο των σοφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: