ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΕΔΕ και άγιος ο θεός!


Στην... ιστορία θα μείνει ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, καθώς για πρώτη φορά απουσίασε από την καθιερωμένη δοξολογία ο υπουργός Παιδείας!
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έδωσε το «παρών» στη δοξολογία που τελέστηκε  (28/10/2014) στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτουμε αποτέλεσμα να διατάξει ΕΔΕ για την αναζήτηση των υπευθύνων για τη συγκεκριμένη απουσία.

Μάλιστα το ανακοίνωσε και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο:
Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου. Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».

Την πλήρη ευθύνη για την απουσία του από τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αφού και η ΕΔΕ για το ποιος ευθυνόταν ολοκληρώθηκε και το πόρισμα έδειξε... τον ίδιο.
Φαίνεται να είναι η πρώτη ΕΔΕ που αποδίδει ευθύνες σε Υπουργό!

Ο κ. Λοβέρδος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και παραδέχτηκε ότι το λάθος για την απουσία του οφείλεται στο δικό του γραφείο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και ζητώντας συγγνώμη. Η παράλειψη οφειλόταν στο φόρτο εργασίας των συνεργατών του που δεν πρόλαβαν να τον ενημερώσουν και να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά του και την επίσημη δοξολογία, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στις καταλήψεις στα σχολεία τόνισε ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ημέρα και θα αναπληρωθούν με κάθε τρόπο: «Ούτε ώρα, ούτε εβδομάδα, ούτε ημέρα δεν θα χαθεί από την εκπαιδευτική διαδικασία», είπε διευκρινίζοντας πως οι ώρες θα αναπληρωθούν και από την πενθήμερη σχολική εκδρομή.

Είναι γεγονός ότι η Παιδεία τον τελευταίο καιρό έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα κατά τρόπο που ....προαναγγέλει τη διαδοχή στο θώκο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Λοβέρδο, λόγω και της εμφανούς υποστήριξης που υπάρχει εκατέρωθεν με την κυβέρνηση.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πράγματι φυσικός συνεχιστής του κ. Βενιζέλου ως "δευτερότοκος"  του μακαρίτη του Δημήτρη Τσάτσου και συνταγματολόγος αλλά και πολύ αγαπητός στον κόσμο όπως λένε.
Αυτή την ΕΔΕ όμως με τη δοξολογία δεν μπορώ να πω ότι τη βλέπω σύμφωνη με την ελευθεροφρονύνη ενός σοσιαλιστή που θα ανέμενε κανείς. Μάλλον οι συνεργάτες του του υπέδειξαν τόση... μετάνοια και αυτοτιμωρία ενόψει διαδοχής καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό ότι θρησκεύει εξόχως ήδη από την περίοδο της ζώνης της Παναγιάς αλλά και των θρησκευτικών τάσεων του νυν προέδρου.
Κατά τα λοιπά η υπόθεση είναι ανέκδοτο αν δεν περίμενε εύλογα κανείς από έναν σοσιαλιστή ηγέτη λιγώτερη υποκρισία στα θρησκευτικά πράγματα: άκου λέει ΕΔΕ !

Οσο για τον κ. Λοβέρδο ευχόμαστε γρήγορα και με τη βοήθεια της Παναγιάς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς οι εθελοντές δεν είναι και πολλοί ... όπως έχουν γίνει τα πράγματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: