ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

180 και 11-8-80 το μόνο που θυμάμαι!





Eστω ότι η Αντζελίνα Τζολύ (αφού ως εκ θαύματος γινόταν ελληνίδα πολίτης αφού τυγχάνει και Ολυμπιάς) αποφάσιζε να προσέλθει ως υποψήφια που σίγουρα θα ενέκριναν οι θερμοαιμοι Σαμαράς και Βενιζέλος αλλά που δύσκολα θα απέρριπτε και ο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσίπρας και μάζευε 180 κουκιά και είχαμε πρόεδρο γυναίκα, γνωστότερη και από την Αμάλ, ωραία και διάσημη και πλούσια και με "ατελή οικογένεια" με πολλά πολλά θετά παιδιά, η ανάγκη για εκλογές θα εξέλειπε?
Οχι φυσικά. Και είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει με την στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως αλλά και που προσπαθούν να αποφύγουν οι λοιποί με ανορθολογικές προσθέσεις.
Η ψήφος εμπιστοσύνης που χορηγήθηκε πρόσφατα δεν έλυσε το πρόβλημα. Ούτε οι θαυματουργότατες 100 δόσεις που απάλυναν τον πόνο των πονεμένων πολιτών. 
Το νόημα της συζήτησης για τους 180 είναι αφενός η προσπάθεια για χρόνο εκ μέρους της κυβέρνησης χωρίς όμως συναίνεση αφετέρου η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή εκλογών τώρα που γυρίζει. Ο χρόνος ενδιαφέρει και όχι ο αριθμός των βουλευτών. Ομως γιατί τώρα, γιατί φέτος το χειμώνα?
Πράγματι μαθαίνουμε ότι εκλογικό υλικό παραγγέλθηκε (αν δεν είναι και αυτό καμιά προμήθεια σε ημετέρους...) και οτι κάλπες νέας τεχνολογίας θα στηθούν για το άριστο αποτέλεσμα.
Η νομοθεσία μυρίζει εκλογές εδώ και καιρό. Τα έτη της καλής νομοθέτησης έχουν περάσει και πλέον το πάζλ κάθε νόμου αξίζει μελέτης ειδικής.
Το μοίρασμα υποσχέσεων αυξάνει.
Ακόμη και οι σεισμοί ευνοούν τη διεξαγωγή εκλογών καθώς διάφορες σεισμόπληκτες περιοχές θα απαλύνουν τα πάθη τους. Ισως και πλημμυροπαθείς.
Γι'αυτό, όποιος επιθυμεί διακαώς την επίσπευση αυτών των εκλογών δεν έχει παρά να προκαλέσει σεισμούς σαν αυτόν που έστειλε σπίτι του τον κ. Ψυχάρη, ή που εξόργισε τον κ. Καρατζαφέρη.
Δεν μπορεί!

Ο Σύριζα θα έχει στο οπλοστάσιό του τις πληροφορίες εκείνες που θα κλονίσουν το πολιτικό σύστημα αποτελεσματικά. Εδώ φωνάζουν τα μπλογκ και η κουτσή Μαρία. Θα τολμήσει όμως ο Σύριζα, ή θα περιμένει να πέσει το σάπιο φρούτο από μόνο του?
Γι'αυτό και εγώ σταματώ το μέτρημα και όταν ακούω για 180 και άλλους πονεμένους κωφεύω.
Αλήθειες έχετε να προσφέρετε?

Αλήθειες και όχι υποσχέσεις!

Αν θέλαμε μαγείρους θα παίρναμε από τα κανάλια που φιλοξενούν τόσους σεφ με γοητεία και στυλ περίσσιο για το χώρο της πολιτικής.
Το αυτό αν θέλαμε μέντιουμ και αστρολόγους.
Αλήθειες όμως θα τολμήσει να ξεστομίσει κανείς από όσους μετρούν τις ώρες τους στην εξουσία και για την εξουσία?

Αν όχι κάποια Αντζελίνα δεύτερης ποιότητας θα βρεθεί να εκτελέσει το ρόλο όπως και τόσοι άλλοι που ξεχάσθηκαν για την σιωπηλή τους θητεία και τους θυμόμαστε ίσως για τις γκάφες τους ενίοτε.

Τότε που θα συμπληρωθεί λοιπόν ο αριθμός όλοι θα ξέρουμε ότι καμία αλήθεια δεν ειπώθηκε. Ούτε την πήρε το ποτάμι, ούτε έλαμψε υπό τον ήλιο. Η εποχή των ελάχιστων προσωπικοτήτων θα συνεχίζεται καθώς δεν υπάρχουν μπαρουτοκαπνισμένοι ηγέτες να τολμούν. Μέχρι να μυρίσει αληθινό μπαρούτι. Υπό την έννοια αυτή η δική μας μικρή πατρίδα θα ήταν ευκαιρία για δοκιμές.


Αλλωστε μόλις ξεκινήσαμε την εφαρμογή του νόμου για το πόθεν έσχες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: