ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το κύμα



Παρακολουθούμε όλοι τις τελευταίες μέρες μία επικοινωνιακή έξαρση του φαινομένου που ονομάζεται Χρυσή Αυγή. Μάλλον οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν μάλλον βαρεθεί να βλέπουν στην τηλεόραση τις εικόνες της φρίκης. 
Το ερώτημα που εύλογα έρχεται στα χείλη του νοήμονος ανθρώπου είναι προς τα ΜΜΕ είναι: τόσο καιρό που το φαινόμενο αυτό υπάρχει, γιατί κανένας σας δε μίλησε και δεν εξέφρασε την παραμικρή ανησυχία; 
Το ερώτημα προς τους πολιτικούς είναι: έχετε άραγε συναίσθηση της ευθύνης για την εξέλιξη αυτή;

Το blog μας είναι γνωστό ότι δεν είναι πολιτικό. Ωστόσο επειδή το εν λόγω φαινόμενο έχει ανησυχητικά στοιχεία και επειδή η ανησυχία αυτή προέρχεται κυρίως από την άγνοια σχετικά με το περί τίνος πρόκειται, θα σας παραπέμψω στο βιβλίο που λέγεται The Wave του Todd Strasser (με το ψευδώνυμο Morton Rhue).  
Πρόκειται για την αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας. Σε ένα γυμνάσιο στη Μασαχουσέτη ένας καθηγητής προσπαθεί να εξηγήσει στους μαθητές το πώς ακριβώς ξεκίνησε ο ναζισμός στη Γερμανία και κάνει ένα πείραμα. Μέσα από την αφήγηση αυτή καταδεικνύεται το πόσο εύκολο είναι να οδηγηθείς σε μία αντίστοιχη κατάσταση, ακόμη και όταν είσαι υποψιασμένος. Το βιβλίο αυτό έχειγίνει και ταινία που προβλήθηκε πρόσφατα, το 2008.

Θα πρότεινα λοιπόν, πριν πάμε να ψηφίσουμε να τη δούμε και όσοι από εμάς την έχουν δει να την ξαναδούμε. 

Die Welle Poster

1 σχόλιο:

Takis Konstantopoulos είπε...

Τι σημαίνει οτι το blog σας δεν είναι πολιτικό; Πώς μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την πολιτική από την ίδια του την ύπαρξη; Ιδίως όταν "πολιτική" σημαίνει σχόλια για το φαινόμενο της σπείρας Χρυσή Αυγή. Είδατε το πρόσφατο βίντεο όπου βουλευτής, και μέλος της συμμορίας, μιλά με μια Ελληνίδα η οποία, όμως, τυχαίνει να είναι μαύρη;

Δεν θα μπορούσα ποτέ μου να φανταστώ ότι θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο. Και, φυσικά, έχοντας φτάσει εκεί, και οδεύοντας ολοταχώς προς χειρότερα, δεν είναι δυνατό παρά να είμαστε όλοι μας ζώα πολιτικά.