ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σύσταση προς όσους συστήνουν στους ψηφοφόρους


Οι έλληνες ψηφορόροι δεχόμαστε καθημερινώς συστάσεις από πάσης φύσεως φορείς. Είμαστε λοιπόν τόσο σπουδαίοι! Ποτέ στη ζωή μου ως ψηφοφόρος δεν το είχα αντιληφθεί όσο αυτές τις ημέρες. Μετά από πολύμηνο πολιτειακό εμπαιγμό, μετά από σειρά κυβερνήσεων που με κατάκλεψαν και με εξαπάτησαν, μετά  απο είκοσι χρόνια και καθάρσεων και δικών πλην χωρίς έλεος για εμένα και το παιδί μου, τώρα που η πόλη γέμισε άστεγους, τώρα που οι πελάτες μας απολύουν και τους καλύτερους εργαζομένους τους, τώρα που οι πελάτες μας πτωχεύουν και δεν μπορούμε να τους στηρίξουμε όσο θέλουμε, τώρα που ... όλα αυτά συμβαίνουν πρέπει να σώσουμε την Ευρώπη!
και το Ευρώ.
και τις Τράπεζες.
και το μέλλον.
Ξυπόλητοι και εξαπατημένοι, με το βάρος της συνολικής διάψευσης, με επίγνωση του πόσο το πολιτικό σύστημα μας έχει γονατίσει και το τραπεζικό μας έχει εκμεταλλευθεί πρέπει εμείς, το εκλογικό σώμα να επιλέξουμε και να σώσουμε τόσους και τόσα. 
Λογικά θα έλεγε κανείς: αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων! Γιατί εγώ να σώσω αυτόν που με κατέστρεψε? Γιατί να τον ακούσω? είναι μία άποψη που θα την σκεφθούν τόσοι και τόσοι αγανακτησμένοι εκλογείς.
Αλλοι πάλι θα φοβηθούν τα χειρότερα επιλέγοντας κάποιον Νταβέλη Α. από κάποιον άλλο Νταβέλη Β.
Είναι τάχα αυτό οι εκλογές? αυτό μας λέει το Σύνταγμα? αυτό είναι η κατάκτηση της Ευρώπης των κρατών, των πολιτών και της δημοκρατίας? Αν αληθινά ψηφίζει κανείς κατά τον τρόπο του διαφωτισμού δεν θα πρέπει να έχει γνώμη και λόγο? Δεν θα πρέπει να συλλογάται ελεύθερα και καλά?
Ελληνες ψηφοφόροι λοιπόν για λίγες ακόμοι ώρες στο επίκεντρο τάχα του κόσμου. 
Εχω μία ψήφο και είμαι απελπισμένος! να κάνω το χατήρι των Financial Times? Ε λοιπόν αν πράγματι ενδιαφέρεται κανείς για το εκλογικό αποτέλεσμα οφείλει να καθίσει ήσυχος και σοβαρός. Να επιτρέψει στη δημοκρατία που μας απομένει να λειτουργήσει. Διαφορετικά όποιο μα όποιο να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα πάλι στα ίδια θα βρεθούμε. Ο φόβος και οι συστάσεις παίρνουν εκδίκηση.
Σύσταση λοιπόν προς όσους κάνουν συστάσεις στους έλληνες ψηφοφόρους είναι να το βουλώσουν και να πάνε στην άκρη τους διότι το καλύτερο που θα επιτύχουν θα είναι είτε να εκλεγεί ο ...οψαποδώ (που λέει ο λόγος), είτε αν εκλεγεί το καλόπαιδο της προτίμησής τους σε λίγο πάλι να ψάχνουν φόβους στο ντουλάπι για να κρατήσουν ήσυχους τους απελπισμένους και ανταριασμένους συμπολίτες.
Νομίζω ότι και οι καταστατικοί κανόνες της Ενωσης συντάσσονται με τη γράφουσα και το εθνικό μας δίκαιο. Η γράφουσα δεν είναι ψηφοφόρος του "οψαποδώ". Αλλά μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής της θα συστήνει βολταιρικά στους συστήνοντες να κάτσουν στην άκρη τους, να σταματήσουν τα τελεσίγραφα και να επιτρέψουν σε κάθε ψηφοφόρο να έχει γνώμη την οποία να σεβαστούμε όλοι.
Ας χαρούμε για λίγο ακόμη την αξία μας ως εκλογικό σώμα, λίγες ώρες μας μένουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: