ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα είναι η μέρα της Καλοσύνης! εορτάστε και κεραστείτε!



της Eλένης Tροβά - 13/11/2013
Η 13η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης...
Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης (World Kindness Day) καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος. Η καλοσύνη είναι ένα θεμελιώδες μέγεθος της ανθρώπινης κατάστασης, που γεφυρώνει τις διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής. Σκοπός της ε’ομαο να προαγάγει την καλή θέληση και την ευγένεια σε μια ευρεία κοινότητα, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Ημέρα καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), και συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος. Οι οργανώσεις του κινήματος που ξεκίνησε το 1996 στο Τόκιο, από την πρωτοβουλία ενός γιατρού, του Δρ Wataru Mori, προέρχονται από την Αυστραλία , τη Βραζιλία , τον Καναδά , την Κίνα , τη Γαλλία, την Ινδία, την Ιταλία , την Ιαπωνία , το Νεπάλ , την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νιγηρία, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σκωτία, τη Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ
Το WKM περιγράφεται ως μια παγκόσμια συμμαχία των διαφόρων κινήσεων- οργανώσεων για τη μελέτη και την προώθηση της ατομικής και συλλογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς με στόχο τη βελτίωση της. Πηγή:

Τα γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ τη γιορτάζουν με τον δέοντα τρόπο προσδίδοντας και πολιτικη χρειά στο θέμα ωσάν και τούτο να ήταν δυνατό.

Μάλιστα το ένθετο περιοδικό της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», «Μ», αλλά και το γερμανικό περιοδικό «Zeit Magazin» κυκλοφορούν με το ίδιο εξώφυλλο... Ένα έξυπνο φωτομοντάζ πραγματικής καλοσύνης και αβρότητας μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ο Φρ. Ολάντ ταΐζει την Ανγκ. Μέρκελ γαλλικό κρουασάν, ενώ εκείνη κρατά γερμανικά μπέιγκελ. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν πρόκειται για τον πραγματικό Γάλλο πρόεδρο, ούτε για την πραγματική Γερμανίδα καγκελάριο.


Η καλοσύνη θα μπορούσε φυσικά να έχει και νομική χρειά ως fraternite γνωστή αρχή της γαλλικής Επανάστασης και των σύγχρονων συνταγμάτων. Ομως παρότι η ισότητα και η ελευθερία έδωσαν αφορμή σε νομολογία και ερμηνεία, η αδελφότητα ως έννοια μάλλον προκαλεί μειδίαμα πικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: