ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Eστω και αν τη Δευτέρα στη Βουλή εκλεγούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής?
μα ναι!

Εστω και αν δεν υπάρχει πρωθυπουργός για εβδομάδες?
μα ναι!

Εστω και αν κλονιστεί η βεβαιότητα του δικομματισμού που μας ανέθρεψε και μας κατέστρεψε στα καγιέν μας? 
μα ναι και πάλι!

και επειδή εκλογές χωρίς στόλισμα δεν γίνονται εύχομαι καλή ψήφο και πάω να κουρευτώ ... στην ολόξανθη αλβανίδα κομμώτριά μου με την ανθηρή επιχείρηση που απασχολεί και ελληνίδες υπαλλήλους.

Γιορτή είναι οι εκλογές όσο και αν τα αδιέξοδα είναι τεράστια. Ιδίως αν τους τελευταίους μήνες βιώνει η χώρα συνταγματική εκτροπή (για το καλό της!).

Πολλοί γνωστοί και φίλοι υποψήφιοι. Ας έχουν καλή τύχη όλοι τους. Ιδίως όσοι επένδυσαν μια ζωή στην πολιτική. Τους συμπονώ για όσα έχασαν και δεν τους ζηλεύω καθόλου. Θα χαρώ πολύ με τη χαρά τους όμως!

όμως  προσθεού Προκόπη, Βαγγέλη Οχι άλλη αναθεώρηση! Το Σύνταγμα κακόπαθε στην εποχή των συνταγματολόγων τα πάνδεινα. Λυπηθείτε το.

και σεις λοιποί υποψήφιοι, χοντροί, αδύνατοι, διαιτολόγοι, κουτσοί, στραβοί (μην πάτε) στον Αγιο Παντελεήμονα. Δέρνει η Χρυσή Αυγή!

όσο για μας τους ψηφοφόρους υπάρχουν και χειρότερα: η Γαλλία έχασε τον Στρος Καν και χάνει την Κάρλα για να δοξάσει τον πρώην της προηγούμενης υποψήφιας σοσιαλιστού κυρίας που δεν επελέγει η κόρη του άλλου σοσιαλιστού (mon dieu!). Πρόσωπα χαριτωμένα για όργιο αλλά εντελώς ακαλαίσθητα για πολίτευμα και θεσμούς.

και για σένα μικρέ μου γιέ Μανώλη που αναρωτιέσαι για τις εκλογές θα επιμένω ότι είναι γιορτή παρόλα αυτά. Η συλλογική απόφαση ενέχει παραλογισμό αλλά κάθε γιορτή ενέχει παραλογισμό.
Και σημαδεύει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: