ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Το τέλος του θεάτρου Badminton(;)


Διαβάζουμε σήμερα σε σειρά δημοσιευμάτων ότι με την απόφαση 1970/2012 του ΣτΕ φαίνεται να σταματάει η δραστηριοποίηση του θεάτρου Badminton.Υπενθυμίζουμε απλά ότι το εν λόγω Ολυμπιακό Ακίνητο ήταν το πρώτο, το οποίο έτυχε εκμετάλλευσης και επίσης το πρώτο, στο οποίο υπήρχε μία δραστηριότητα, έντονη και ενδιαφέρουσα.

Ως Ολυμπιακό Ακίνητο αντιμετώπισε ειδικό καθεστώς με διατάξεις νόμου, οι οποίες θεσπίστηκαν, προκειμένου να διευκολύνουν την επένδυση και την εκμετάλλευσή του. Άλλα ακίνητα, η ανέγερση των οποίων έγινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην συνέχεια έτυχαν και αυτά εκμετάλλευσης και έγιναν εμπορικά κέντρα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά ουσιαστικά κτίστηκαν μετά το πέρας των Αγώνων και με οικοδομική άδεια που χορηγήθηκε με νόμο (ή μάλλον καλύτερα με νόμους) και έχουν οδηγήσει και αυτά σε δίκες ενώπιον του ΣτΕ. 

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα ρημάζουν σε άλλα έχουν υπογραφεί συμβάσεις εκμετάλλευσής τους, αλλά οι επενδυτές δε  φαίνεται να βιάζονται, ενώ άλλα, όπως και το Badminton έχουν δραστηριότητα και μάλιστα αξιόλογη, αλλά δεν κανείς δε φρόντισε να τη διασφαλίσει στο διηνεκές. Μεγαλύτερο είναι εδώ βέβαια το μερίδιο ευθύνης που έχει η διοίκηση, ιδίως μάλιστα σε μία εποχή που φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για άλλη μία φορά καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει μία επένδυση και να εξασφαλίσει χρήματα και οικονομική ανάπτυξη.


Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις, αλλά σίγουρα είναι κρίμα, διότι και η επένδυση ήταν σοβαρή και ωραία πράγματα μας έδειξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: