ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σαγιάς.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε ώς Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου  έναν συνάδελφο δικηγόρο τον κ.  Σπύρο Σαγιά τον οποίο προσωπικά δεν γνωρίζω, γνωρίζω όμως την εργασία του και την εμπειρία του. Τα Νομικά Νέα όπως πάντα συγχαίρουν τους συναδέλφους και τους εύχονται καλή επιτυχία στο έργο τους. Ιδιαιτέρως στον κ. Σαγιά ευχόμαστε να αντέξει στις επιθέσεις  που ξεκίνησαν από διάφορες πηγές επειδή δούλευε στο παρελθόν επιτυχώς. Προσωπικά, και το έχω υποστηρίξει και για την κ. Σιούτη, θεωρώ ότι το να δουλεύει κάποιος πριν αναλάβει καθήκοντα είναι θετικό και δείχνει ικανό άνθρωπο να  υπηρετήσει. Οχι όλοι οι συνάνθρωποί μας όμως.
Αναξάρτητα του κατά πόσον θα τα καταφέρει ο κ. Σαγιάς στο  έργο του το γεγονός παραμένει ότι προβληματικό είναι το ανάποδο: όταν δηλαδή κάποιος ΜΕΤΑ την ανάληψη κρατικών καθηκόντων έχει δουλειές ιδιωτικά και όχι ΠΡΙΝ.
Επίσης είναι προβληματικό όταν έχει ταυτόχρονα με τα καθήκοντά του τα κυβερνητικά άλλα συμφέροντα.
Θα ήταν παράδοξο να έχει εξαγορασθεί προκαταβολικά κάποιος! 
Δυστυχώς στη χώρα μας το να εργάζεται κανείς παραμένει πρόβλημα. Αθώος είναι ο άπραγος και άεργος κομματικός συντελεστής που αναμένει τρεφόμενος με φρέσκο αέρα. 
Ας περιμένουν λοιπόν οι καλοπροαίρετοι. Αν ο κ. Σαγιάς αποδειχθεί κακός ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου μπορούν να τον καταγγείλουν. Αν τηλεφωνιέται με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και ρυθμίζει τα των δικαστηρίων ας τον στηλιτεύσουν. Αν όμως.
Γιατί αν κάνει τη δουλειά του καλά, πράγμα πολύ πιθανό λόγω της εμπειρίας του και του γεγονότος ότι είναι χορτάτος να τα καταφέρει τι θα πούμε? 
Η γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί θεσμό που φιλοξένησε στα χρόνια που θυμάμαι, το Γιάννη Ματζουράνη, το Βαγγέλη Βολουδάκη, τον Σωτήρη Λύτρα και άλλους συναδέλφους μέχρι τον τελευταίο ΓΓ Τάκη Μπαλτάκο. Αλλοι εξ αυτών οδηγήθηκαν στον άλλο κόσμο, άλλοι στη φυλακή, άλλη συνέχισαν τη δουλειά τους. Αλλοι πάλι μετά τη φυλακή δούλεψαν καλύτερα και από πριν χωρίς η φυλακή να τους δημιουργεί πρόβλημα να έχουν τους καλύτερους πελάτες.
Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτός είναι και ο νομικός κόσμος. 
Ευχόμαστε καλη επιτυχία στον κ. Σαγιά και κάθε ευόδωση στο έργο του. Οσο για τους διαμαρτυρόμενους περί τα κινεζικά και λοιπά θέματα ας ξεκινήσουν με λίγη μνήμη. Και ας περιμένουν νεώτερα έργα να διαμαρτυρηθούν: αν είναι μεμτά και μόνον τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: