ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Φράουλες και αίμα στην οδό Καλλιδρομίου

"Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 47χρονος άνδρας που έπεσε θύμα της επίθεσης κουκουλοφόρων στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, το Σάββατο το μεσημέρι".

Τον γνώριζα προσωπικά μια ζωή, κάθε σάββατο με χαιρετούσε.


Οι κουκουλοφόροι αφού εκτόξευσαν "βροχή" από μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, πυρπόλησαν μοτοσικλέτα αστυνομικών που βρισκόταν σταθμευμένη δίπλα σε πάγκο της λαϊκής, με αποτέλεσμα το ντεπόζιτό της να εκραγεί.

"Ο 47χρονος, που πουλούσε οπωροκηπευτικά στη λαϊκή και κάηκε στην προσπάθειά του να σώσει μια άλλη γυναίκα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, έχει υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός του και νοσηλεύεται στη Εντατική του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς".

Πιο ελαφρά, με μικρότερης έκτασης εγκαύματα, νοσηλεύονται η 55χρονη που πουλούσε λουλούδια και ο 48χρονος πολίτης ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε τα ψώνια του".

Η γωνιά των λουλουδιών είναι η αγαπημένη μου. Εκείνη την ώρα της έκρξης θα έπρεπε να ήμουν εκεί όπως συνήθως.

Ειδήσεις άγριες πλέον και καθημερινές.
Ομως δεν ήμουν το σάββατο στη λαϊκή μας. Γιατί είχε πάει να ψωνίσει ο μικρός μου γιός. Παλληκαράκι πλέον θέλει να βοηθά. Τον ξέρουν όλοι. Και εκείνη την ώρα ήταν εκεί. Οταν μου τηλεφώνησε η δασκάλα των αγγλικών που μόλις είχε φύγει και εκείνη (αλλά έμαθε πρώτη την είδηση) να ρωτήσει δήθεν αδιάφορα αν γύρισε ο μικρός τάχασα.
Ο μικρός γύρισε καλά. Μάλιστα ούτε και πίστεψε τον κόσμο όταν είπαν ότι άνθρωποι χτυπήθηκαν. Ακουσε όμως τις βόμβες αλλά έχει συνηθίσει τις μολότωφ. Θεώρησε ότι ήταν υπερβολές των σαββατιάτικων περιπατητών της λαϊκής.

Η κατάσταση πλέον είναι μέσα στα σπίτια μας.Μερονυχτα όμως ονειρεύομαι φριχτές αγωγές αποζημιώσεων. Ονειρεύομαι να τιμωρήσουμε αυτούς που έγιναν αφορμή οι φράουλες να σερβίρονται ξανά με αίμα.

Ονειρεύομαι τόσες αγωγές αποζημιώσεως που τα διεθνή γραφεία με τα μεγάλα τους ασυμβίβαστα όπως μας ενημέρωσαν οι κυριακάτικες εφημερίδες που θα αναλάβουν τη Siemes τρέμουν ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια: