ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Aγαπητή Ελευθεροτυπία...

Οχι πως διαφωνώ με όσα γράφεις τελευταία για την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου του ανταγωνισμού, αντίθετα. Η ανομία είναι κάτι που αρνούμαι έστω και αν ο νόμος μου φαίνεται λειψός όπως είναι το δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων.
Οχι πως έχεις άδικο να διαμαρτύρεσαι για τις αναθέσεις που θα γίνουν και θα γίνονται, αντίθετα σε πνίγει το δίκαιο.
Οχι πως έχω κανένα λόγο να θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες αναθέσεις και καταριανά μνημόνια είναι καλύτερα ή χειρότερα, ούτε φυσικά έχω καμία σχέση με τον καλό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο
αλλά....
αυτό που με πληγώνει είναι ότι δεν εξεγείρεσαι για όλες τις αντίστοιχες πάμπολλες και πανάκριβες αναθέσεις.Εσύ που το μπορείς ως εφημερίδα, γιατί εγώ ως πολίτης δυσκολεύομαι.

Ο νόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις, ας πούμε, προβλέπει την πρόσληψη συμβούλων χωρίς διαγωνισμό, με ανάθεση. Ο νόμος αυτός συμπληρώνει τη δεκαετία πλέον. Είδατε πόσοι σύμβουλοι προσλήφθηκαν και πόσα πήραν ως αμοιβή? Ανεξάρτητα από το αν έγιναν ή όχι ιδιωτικοποιήσεις. Είδατε τι αμοιβές δόθηκαν για τις ιδιωτικοποιήσεις που απέτυχαν? Είδατε τις αμοιβές συμβούλων για τα έργα που δεν έγιναν όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης ή τη ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου?
Εκτός όμως από αυτό το νόμο που συζητείται τώρα συχνά πυκνά αφού η κυβέρνηση έκανε το επικοινωνιακό σφάλμα να ανακοινώσει την ανάθεση σε συμβούλους πριν από οτιδήποτε άλλο, είδες καλή μου εφημερίδα πόσες φορές έγιναν αναθέσεις και γιατί αντικείμενα γενικότερα?

Είδες πόσες αναθέσεις γίνονται από διάφορα υπουργεία σε εφαρμογή άλλων διατάξεων?
Ρώτησες πόσες φορές ενοχλήθηκαν οι κοινοτικοί υπάλληλοι για τέτοιες αναθέσεις ιδίως μάλιστα με αφορμή συγκρούσεις συμφερόντων που προκαλούντο από τον πολυεπίπεδο ρόλο τους?

Δεν λέω ότι κάθε αρχή δεν είναι δύσκολη.

Δεν λέω ότι το θέμα δεν είναι τεχνικό και δύσκολο για κάποιον που δεν είναι γνώστης.
Δεν λέω ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν χρήζει προβολής και καταστηλίτευσης εφόσον αληθεύει.

Λέω μόνον πως όταν για χρόνια κλείνουμε τα μάτια μας στο τέλος δεν έχουμε δικαίωμα δια να ομιλούμε.

Λέω μόνον ότι όταν οι διαγωνισμοί που γίνονται είναι συχνότατα μαιμούδες οι αναθέσεις επιτρέπουν χαμηλότερο κόστος αφού ούτως ή άλλως στον ίδιο θα πάει η δουλειά και όλοι το ξέρουν αυτό.

Λέω μόνον ότι εμείς οι πολίτες, όταν βλέπουμε μια εφημερίδα να προβληματίζεται ακόμη και για το σωστό, να καταγγέλλει ένα μεγάλο πρόβλημα αναρωτιόμαστε γιατί τώρα και γιατί εδώ!

Γιατί ας πούμε εσύ Ελευθεροτυπία αναδημοσιεύεις μία δήλωση όπως αυτή του κοινοτικού νομικού περί βασικού μετόχου όταν τότε δεν στηλίτευες την παρανομία που έγινε και σε συνταγματικό επίπεδο κουρελιάζοντας το Σύνταγμα?

Θα πρέπει νομίζω εσύ που ξεχωρίζεις για το διανοούμενο χαρακτήρα σου να θυμάσαι την δήλωση του πατέρα Πανελού στην Πανούκλα σε σχέση με την ύπαρξη του Θεού: πρέπει ή όλα να τα πιστέψουμε ή όλα να τα αρνηθούμε! Αλλιώς δεν υπάρχει αλήθεια!

Και αυτό πικραίνει το περισσότερο! να σου λένε κάποτε την αλήθεια και να μην πιστεύεις κανέναν απολύτως διότι ούτως ή άλλως η αξιοπιστία έχει χαθεί. Και όλοι μα όλοι σκέπτονται ότι κάποιος λόγος υπάρχει για την ανάδειξη ενός ζητήματος διαφορετικός από αυτό το ίδιο το ζήτημα! Ας πούμε προσωπικές διαφορές με τον Υπουργό Επικρατείας ή γινάτι τέλος πάντων.

Όταν διαβάζω το σημερινό σου πρωτοσέλιδο αυτά σκέπτομαι και άλλα πολλά.

Με την ευκαιρία, είσαι βέβαιη ότι ο κ. Αθεμπίγιο μέχρι σήμερα παρείχε υπηρεσίες αμισθί?
και βρε αδερφέ γιατί φωνάζεις μόνον για τον κ. Αθεμπίγιο? οι λοιπές αναθέσεις ήταν καλύτερες που έγιναν την ίδια μέρα με την αυτή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής?

Δεν υπάρχουν σχόλια: