ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανδρέας Τούσης- Αντιεισαγγελέας-

Με πήρε το βράδυ προ ημερών και είδα στην τηλεόραση στο Κουτί της Πανδώρας την υπόθεση Μέρτεν (μια πραγματικά αποκαλυπτική και καλογυρισμένη εκπομπή του Μπαξεβάνη). Λίγα ήξερα για το θέμα και λίγες μέρες μόνο χρειάσθηκε για να μάθω λίγα περισσότερα. Γι'αυτά δεν μιλάμε και πολύ.
Αλλά ποιος νοιάζεται για τους εγκληματίες πολέμου σε εποχές απόλυτης λήθης και "παραγραφών"?
Στην εκπομπή μίλησε με λίγες λέξεις η κόρη του αντεισαγγελέα Ανδρέα Τούση ο οποίος παρά την παράκληση του υπουργού δικαιοσύνης, του πρωθυπουργού και της βασίλισας έκανε... τη δουλειά του και παρέπεμψε τον εγκληματία πολέμου, το δήμιο της Θεσσαλονίκης να δικαστεί.
Για το θέμα θα σας προσκαλούσα να κάνετε ο καθένας τη δική του έρευνα. Ομως ας κρατήσουμε το όνομα γιατί οι άνθρωποι που αντιστέκονται και καταβάλλουν το τίμημα των επιλογών τους σπανίζουν. Εγώ δεν τον ήξερα τον άνθρωπο αυτό, τον αντεισαγγελέα Ανδρέα Τούση. Τον έμαθα πριν μια εβδομάτα και νοιώθω την ανάγκη να κρατήσω το όνομά του. Φωτογραφίες του δεν βρήκα μεταξύ των σπουδαίων του κυβερνοχώρου ούτε ακούω στις νομικές σχολές να τον τιμούν ιδιαίτερα. Μπορεί να κάνω λάθος όμως. Μπορεί και ο κακά πληροφορημένος να είμαι εγώ. Ισως να μην ήταν και πολύ συνετός άνθρωπος τελικά ο Ανδρέας Τούσης, ποιός ξέρει...
Εκανε όμως τη δουλειά του σωστά όπως φαίνεται.
Θα είχε νόημα για τον καθένα που παλεύει να κρατηθεί όρθιος με τις δυνάμεις του κάνοντας απλά τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: