ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Τρεις και μία ευχές




Μετά από πρόσκληση της Εύης ( η οποία να μην ξεχνά παρακαλώ ότι την έχω φίλη και την αγαπώ 40 χρόνια....) εκφράζει και το νομικό μας μπλογκ τρεις ευχές με νομική προοπτική και χιούμορ...

1. όλοι οι νέοι δικηγόροι να εργασθούν χαρούμενα και δημιουργικά, να αμείβονται για τη δουλειά τους κάτι παραπάνω των 700 ευρώ της γενιάς τους (και να το αξίζουν!) και εκτός από τη δικαίωση που προσφέρουν στους γονείς τους επειδή ασκούν αστικά επαγγέλματα να μπορούν να είναι κάπως περήφανοι για τους εαυτούς τους σύμφωνα και με τα έργα της επιστήμης τους….

2. όλοι οι established δικηγόροι να έχουν υγεία και χαρά ζωής (πολλά πικρά μαθαίνω τελευταία και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους!) χρόνο για τους φίλους και τις οικογένειές τους και κάτι περισσότερο από εξοχικό, γκόμενα – και σκάφος… για να νοιώθουν σπουδαίοι
3. όλοι οι συνταξιούχοι δικηγόροι και οι οικογένειές τους υγεία και πολλά πράγματα να κάνουν καθώς μια καλή κοινωνική ασφάλιση και τη δυνατότητα να μην τους διώχνει ο φαρμακοποιός γιατί το ταμείο δεν πληρώνει φάρμακα!

Και η τέταρτη ευχή αφορά τα παιδιά που δεν μπήκαν στις νομικές σχολές και τα παιδιά που αλλάζουν δρόμο μετά από νομικές σπουδές:

Να βρουν μέσα από τις αλλαγές και τις αποτυχίες στα μάτια των άλλων το αληθινό νόημα στη ζωή και να την ξεζουμίσουν (κάτι που λίγοι δικηγόροι θα πράξουν….)

Εύη μου ξέρω ότι δεν σε πολυενδιαφέρουν τα νομικά όμως θα είχες πολλά να πεις για την τέταρτη αυτή κατηγορία που οφείλει να μας ενδιαφέρει όλους και που αυτό τον καιρό κλαψουρίζει εντελώς αδικαιολόγητα...

2 σχόλια:

fevis είπε...

Έχεις δίκιο φιλενάδα μου... Η τελευταία κατηγορία μιλάει στην καρδιά μου παρόλο που εγώ προσωπικά δεν πέρασα ποτέ από τα θρανία της νομικής... Φιλιά πολλά και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!!!!

marianaonice είπε...

Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τα παιδιά μας, είτε πέρασαν από τη Νομική και αλλαξοδρόμησαν είτε όχι!
Ουσιαστικές και καίριες οι ευχές σου Ελένη μου!