ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κωσταντοπούλου Θαλάσσης



- 16/3/2015
Πολλά καταμαρτυρούν τα ΜΜΕ στην κ. Κωσταντοπούλου. Πρέπει όμως να της χρεώσουμε ως νομικοί κυρίως τη στάση της απέναντι στον κ. Γ Θαλάσση ο οποίος τόλμησε να καταθέσει σε δίκη χωρίς να αναλογισθεί τις συνέπειες αν και λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί. Πιστεύουμε ότι η κ. Κωσταντοπούλου με τη συμβολική αυτή πράξη στήριξε ένα δάσκαλο και τη μνήμη ενός μαθητή αλλά και δικαίωσε τον μάρτυρα που ΤΟΛΜΑ. Ολοι δα ξέρουμε τις δυσκολίες να βρούμε μάρτυρες σε δύσκολες δίκες. Οχι στη συγκεκριμένη περίπτωση που η υπερασπιστική γραμμή ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυριζόταν ότι ήταν "παλιόπαιδο" ο σκοτωμένος και καλά του έκαναν του αλήτη αφού πήγαινε γυρεύοντας!

Τον εκπαιδευτικό Γιώργο Θαλάσση λοιπόν γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραίτη, επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την θέση του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου, ο οποίος και απομακρύνθηκε από τη Σχολή Μωραίτη καθώς συμπαραστάθηκε στον παλιό του μαθητή και απεργό πείνας Ρωμανό μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας.

Ο κ. Θαλάσσης θα διαδεχθεί τον Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιήσει στην κυρία Κωνσταντοπούλου εδώ και ημέρες την πρόθεσή του να αποχωρήσει μετά από πολυετή θητεία (τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας επί προεδρίας Φ. Πετσάλνικου και παρέμεινε και επί των ημερών του Ευ. Μεϊμαράκη).

Ο κ. Θαλάσσης είχε καταθέσει στην δίκη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς ο άτυχος νέος είχε υπάρξει μαθητής του, ενώ στάθηκε αλληλέγγυος και στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, φίλου και αυτόπτη μάρτυρα στην δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Μπράβο στη Ζωή που θυμάται. Μαζύ της θα θυμόμαστε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: