ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Mόνον γραφικός δεν ακούγεται!


Rakintzhs asulia epwnumoi 19-9-2014Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, περί ασυλίας...
επωνύμων, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Την έρευνα θα διενεργήσει ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, ο οποίος καλείται να διαπιστώσει «αν έχει τελεσθεί ή μη εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών παράβαση των άρθρων 239 ή 259 ΠΚ ή άλλες συναφείς με την άσκηση των καθηκόντων τους παραβάσεις».
Ο Λέανδρος Ρακιντζής είχε μιλήσει στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξέταση όμως είχε τεθεί στο αρχείο.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εκ νέου ο Ρακιντζής για να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

δεν θα ήταν πιό ενδιαφέρον να καταθέσει τα ονόματα των επωνύμων που καλύπτονται?

Δεν υπάρχουν σχόλια: