ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΜΑΣΚΑΡΕΜΑ


ΞΕΜΑΣΚΑΡΕΜΑ
Τελειώνει το τριώδιο και μπορώ και εγώ που φοβάμαι τα καρναβάλια και τους μασκαράδες (γενικώς) να φωνάξω δυνατά και ηλεκτρονικά ΞΕΜΑΣΚΑΡΕΥΤΕΊΤΕ, πετάξτε μάσκες και προσωπεία, και μάλιστα χωρίς να παρεξηγηθώ αφού βολεύει η συγκυρία.
Πιο πολύ όμως με φοβίζουν πολύ όλοι αυτοί οι μασκαράδες που φοράνε το ίδιο κουστούμι και μάσκα, κάθε χρόνο όλο το χρόνο. Αυτοί συνήθως  έχουν τα πιο ωραία Ballrooms της πόλης και με πολύ αυστηρή πόρτα, 25000 διμοιρίες.
Με φοβίζουν όμως πολύ γιατί φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν οτι η περίοδος του Τριωδίου τελειώνει, ότι τα πράγματα αλλάζουν, ότι οι μάσκες πρέπει να βγουν πρώτα από αυτούς και μετά από τους άλλους. Φοβάμαι γιατί δεν μπορώ να δω και πίσω από τις μάσκες και είναι πιο τρομακτικό να μην βλέπεις την ανθρώπινη αντίδραση και τον πόνο σε ένα χτύπημα παρά το ίδιο το χτύπημα. 
 Μάλλον οι αγαπημένοι μου Anonymous διάβασαν την έρευνα που είχα διαβάσει και εγώ, η οποία έλεγε ότι η μίμηση είναι μία πρώτη προσέγγιση σε πρόσωπο που δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα σου είτε γιατί δεν τη μιλάει είτε γιατί έχει πρόβλημα στέρησης νοητικής ή κώφωσης. Έτσι λοιπόν έβαλαν και αυτοί τις μάσκες τους και άρχισαν να στέλνουν μηνύματα. Αλλά σε κάποιους δεν άρεσε. Η εικόνα ήταν σαν να μιλάς ελληνικά σε κωφάλαλο κινεζάκι.
Μα τι μασκαράδες είναι αυτοί… δεν θέλουν κανέναν άλλον?
Εμένα οι φίλοι μου που κάνουν μασκέ πάρτι (με τη γιορτινή έννοια αυτή που πάμε και χορεύουμε, όχι με την πιστή μετάφραση της αγγλικής, εξηγούμαι γιατί δε θέλω να τρομάξω κανένα και μου στείλει έμβλημα και σχήμα ψηφοδελτίου), κάνουν παρτι λοιπόν και βάζουν ένα θέμα και πάμε ντυμένοι κάθε χρόνο διαφορετικά με βάση το θέμα, ξέρουμε όμως όλοι ποιος είναι ποιος ή μέχρι να το μάθουμε παίζουμε ένα παιχνίδι, και όλο αυτό είναι ευχάριστο γιατί κάποτε λήγει και επίσης δεν είναι στην πλάτη κανενός. Όχι δηλαδή επειδή βρήκαμε μια στολή να τη φοράμε κάθε χρόνο και έχει γίνει μάσκα Δευτέρα φάτσα (κατά την έξη την πολύ ισχυρή).
Με φοβίζουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι τριώδιο τελειώνει και δεν βγάζουν τις μάσκες, με φοβίζουν που έχουν δικό τους Τροικ-ώδιο το οποίο καλά κρατεί. Μάλιστα ανεβάζει το sequel «Μνημόνιο Δυο, το Ανανεωμένο Μνημόνιο», με guest stars σε ρόλο Πρωθυπουργών, πρωταγωνιστές  τα γνωστά  κράτη του ευρώ με την ευρ-ω-εία έννοια, με εμφανίσεις κασκαντέρ τραπεζών σε άκρως επικίνδυνες σκηνές για τους βασικούς πρωταγωνιστές και πολλά άλλα. Είμαι ενθουσιασμένη, όπως άλλωστε και το ελληνικό κριτικό κοινό,  το οποίο σχολίασε τις  εξαιρετικές ερμηνείες στους κόντρα ρόλους που κλήθηκαν να παίξουν οι έλληνες ηθοποιοί. Τα συγχαρητήρια στο μάστερ του Eurogroup για το casting.
Τέλος πάντων, επανέρχομαι ΞΕΜΑΚΣΑΡΕΥΤΕΙΤΕ όσοι είστε ντυμένοι, βγάλτε τις μάσκες που σας πνίγουν, που σας εμποδίζουν να ακούσετε όσα σας λένε, που σας εμποδίζουν να δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: