ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Η αυθαίρετη δόμηση αποτελεί χαρακτηριστικό της νεοελληνικής πραγματικότητας συνδεδεμένο κυρίως με την βούληση να αποκτήσει στέγη ένα μέρος του πληθυσμού της χώρας που απέκτησε φθηνή αλλά ακατάλληλη για δόμηση γη. Υπάρχουν και περιπτώσεις που η γη δεν ανήκε ολωσδιόλου στον αυθαιρετούντα στεγαζόμενο αρκετές και αυτές. Ομως στην περίπτωση αυτή το ζήτημα είναι απλούστερο. Σύνθετο γίνεται μόνον όταν ο αυθαιρετών κτίζει σε δάση ή σε δημόσια γη. Ποτέ σε ιδιωτική. Διότι ο ιδιώτης με τον τρόπο του αμύνεται. Οικοδομικοί συνεταιρισμοί, διαμαρτυρόμενοι αυθαιρετούχοι και ΜΕΓΑΛΟΙ αυθαιρετούχοι που δεν στεγάζουν ορφανά αλλά κατστήματα, ή Ολυμπιακά Ακίνητα αποτελούν την κατεξοχήν ομάδα κρούσης του ΛΑΟΥ που αναγνώσκει το Σύνταγμα με τρόπο δικό του. Θα βοηθούσε σίγουρα η γνώση της Ιστορίας, η εμβάθυνση στα αίτια και η αντιμετώπιση της πραγματικότητας με το όνομά της. Ομως αυτό δεν γίνεται εύκολα! είναι προτιμητέες οι κατάρες,οι εύκολες και αβανταδόρικες κουβέντες, οι αναβολές στα δικαστήρια που προεδροποιούν σειρά δικαστών, τα πολιτικά αιτήματα που βγάζουν βουλευτές, το δάσος που ορίζεται στο Σύνταγμα με άλλα λόγια από επώνυμους συνταγματολόγους και τώρα... η αναζήτηση νομικής φόρμουλας για την επίλυση του προβλήματος ενόψει εισπρακτικών σκοπών. Τις πταίει?
Η ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.
Ποτέ δεν θα φανταζόμουν αυτή τη μικροσκοπική ύπαρξη που κάνει γυμναστική και φοράει τζην παντελόνι να δύναται να τρομοκρατήσει τόσο πολύ. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατατρόπωνε σειρά υπουργών αρθρώνοντας (ενίοτε όχι πάντα!) το αυτονόητο.
Ας αναζητήσουν λοιπόν οι ημέτεροι (προς το παρόν και αναλώσιμοι για το μέλλον) συνταγματολόγοι και περιβαλλοντολόγοι με τη βοήθεια και κατάλληλων δικαστών φυσικά και ΜΚΟ και άλλα συναφή, τη νομική φόρμουλα.
θα συστήσουν επιτροπές, θα πάρουν χαρτζηλικάκι (γιατί λεφτά δεν βγάζουν! κανείς δεν τους πληρώνει ευρώ στην ιδιωτική οικονομία! μόνον το κράτος τους χαρτζηλικώνει και οι ιδιώτες τους λαδώνουν)κάποιοι και μετά θα ψάχνουν αναβολές στα δικαστήρια ... μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.
Κοινοτυπίες φυσικά. Ομως ο πληγωμένος, πιό πολύ και από τη γη, τα δάση, την οικονομία, την δημοκρατία, την πολιτική ευπρέπεια, τη σοβαρότητα των υπογραφών είναι ο προηγούμενος συνταγματικός συντάκτης. Ο ξεφτίλας. Που στο Σύνταγμα απαγορεύει και μετά αναζητεί τη νομική φόρμουλα. Η ανομία επεκτείνεται δραματικά ενώ τα χαρτιά είναι γεμάτα απαγορεύσεις. Ε λοιπόν ας το σημειώσουμε: νομική φόρμουλα δεν υπάρχει.
Αν και όποιος χρειάζεται λεφτά για να πληρώσει ας δουλέψει. Μεταξύ των εργαζομένων θα βρει πολλους κατασκευαστές αυθαιρέτων και πωλητές ακινήτων! που δεν φορολογήθηκαν ποτέ. Μικρούς αλλά και ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛους!

1 σχόλιο:

anonymos είπε...

Ερωτήσεις απαντήσεις και τεχνικές συμβουλές για τα αυθαίρετα
www.3nk.gr/index.php?page_id=429