Να ζήσει η νύφη και ο γαμπρός αλλά αβέβαια η τύχη των συγγενών τους δυστυχώς.
Ηδη μία διατριβή αναπτύσσει τις νομικές περιπλοκές του ζητήματος και θεωρεί ότι πιθανότατα είναι ο τελευταίος βασιλικός γάμος.
Ο Καθηγητής Rebecca Probert της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Warwick, έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Τα Δικαιώματα και αδικίες του βασιλικού γάμου», όπου αναφέρει ότι ο βασιλικός
βρετανικός νόμος του γάμουείναι στις περισσότερες φορές μια συγκεχυμένη κατάσταση που διαρκεί για αιώνες.
Ο καθηγητής Rebecca, ειδικός στην ιστορία του δικαίου αναφέρει ότι «Οι νόμοι που ρυθμίζουν το βασιλικό γάμο, δεν είναι κατάλληλα για τον 21ου αιώνα, μια εποχή κατά την οποία αποτιμώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελεύθερη επιλογή."
Το ζήτημα τέθηκε με οξύτητα με την αφορμή του γάμου του Καρόλου και Camilla οπότε τα ανθρώπινα δικαιώματα ήρθαν στο προσκήνιο. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αναφέρει η σχετική διατριβή, πώς η Human Rights Act μπορεί να παράλληλα με το νόμο περί βασιλικών γάμων. Οι δικαστές του Στρασβούργου θα μπορούσαν να αποφασίσουν ότι αποτελεί δυσμενή διάκριση για τους βασιλείς να μην είναι σε θέση να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεσή της βασίλισσας, ή να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αγάπη,τη θρησκευτική πίστη και το καθήκον.
The Rights and Wrongs of Royal Marriage is published by Takeaway Press at £9.99
Το blog ανησυχεί μήπως το Στρασβούργο καταπιάνεται τελικώς υπερβολικά με τους βασιλείς νυν και τεως και προβληματίζεται έντονα για το σκοπό των διατάξεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όσο και αν συμπονά την κ. Καμίλα και τον σύζυγό της καθώς και άλλους μονάρχες που δεν μπορούν να χαρούν τον έρωτά τους χωρίς να καταβάλλουν το τίμημα. Ανησυχεί τέλος εντονότατα για την τύχη των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο μέτρο που εν τέλει αφορούν τις επώδυνες στιγμές κάθε μονάρχη, έστω και αν ο ελέω θεού μονάρχης είναι και αυτός άνθρωπος.
Μόνον η κατάργηση της βασιλείας δεν παίζει τελικά ποτέ?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου