ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επιφάνεια- Διαφάνεια- Νεκροφάνεια

Οταν οι λέξεις υποκαθιστούν τις αποφάσεις επιτυγχάνεται ιστορική γραφικότητα:

η λύση στο χρέος είναι η επιφάνεια όπως η λύση για το κράτος ήταν η διαφάνεια.

Ο κόσμος χαίρεται που ο συμπαθής παππούς συνάδελφος θυμήθηκε τα νιάτα του και έβγαλε από το σεντούκι του το σκελετό που κοιμόταν. Ο κόσμος σχολιάζει που ο συμπαθής παππούς αντί για τη συνήθη φασολάδα θα μαγειρέψει τις καινοτόμες ιδέες του με τους πολιτικούς μαθητευόμενους μάγους. Ο κόσμος χαίρεται και το διατυμπανίζει στα ΜΜΕ.
Ας θεσμοθετήσουμε λοιπόν λέξεις και άλλες λέξεις και περισσότερες λέξεις. Αυτές θα δώσουν τη λύση και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Η απόφαση θα είναι κρυμμένη καλά μέσα στη λέξη δεν θα ειπωθεί ποτέ.
Η επιφάνεια όπως και η διαφάνεια από μόνη της δεν σημαίνει τίποτε. Λέξεις με πολυσημεία, με ιστορία, με ήχους γνώριμους και αβέβαιους θα δώσουν λύση εκεί που ο νους δεν τολμά. Επιπροσθέτως μας θυμίζει την υπέροχη Μπλανς Επιφανί που διασκέδασε τη νεότητά μας με τα απίστευτα πάθη της. Περισσότερη πληροφόρηση υπάρχει και νομική και ιστορική. Και φυσικά στη συνέχεια θα εισέλθουν και οι καθηγητές της νομικής να επιβεβαιώσουν ή αμφισβητήσουν την ορθότητα του λόγου. Την εφιφάνεια αν την θεσμοθετήσουμε θα την αναλύσουμε με πάθος. Πιθανότατα θα την κάνουμε συνέδρια και πιθανότατα θα την πουλήσουμε σε διεθνή φόρα. Μετά θα την παρακολουθήσουμε να αποκομιέται στο χαρτί της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ενώ την λύση στα δεινά μας θα προσφέρει ο πόλεμος στη Λιβύη ή το τουριστικό κύμα της Αιγύπτου ή το πεπρωμένο που ευτυχώς ευνοεί γεωγραφικά τη μικρή μας χώρα.


Αλήθεια ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να βαυκαλίζεται τόσο ξεδιάντροπα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: