ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ολυμπιακή Φιλοπατρία!

Το ακούσαμε χθες! η φιλοπατρία θα σώσει την Ολυμπιακή από έξη ναυάγια! Οι έλληνες επιχειρηματίες θα σώσουν τοην ΟΑ μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η αέναη επανάληψη τ ων αυτών σεναρίων. Κανείς δεν παραιτείται κανείς δεν απολύεται. Κανείς δεν ντρέπεται. Από το Χρονικό ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου μέχρι το συντηρούμενο σε φορμόλη κουφάρι που κανείς δεν θάβει διότι "πάνω από όλα οι προσλήψεις" η νομική σκέψη φρακάρει. Πόσες καταδίκες χρειαζόμαστε? πόσες ενισχύσεις θα πληρώνουμε? Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι. Τώρα γιατί η φιλοπατρία εξέπεσε στο επίπεδο αυτό δεν δύναμαι να αντιληφθώ. Μάλλον κάποιοι περιμένουν να αγοράσουν φθηνά και ως εκ τούτου θα θεωρηθούν φιλόπατρεις.
Η πτώχευση ως θεσμός είχε και τα καλά της. Κάποτε όποιος πτώχευε ή ερωτευόταν πολύ αυτοκτονούσε. Σήμερα αυτοκτονεί ο δυστυχής που τον συνάντησε στο δρόμο του. Ομως η πτώχευση φαίνεται δεν είναι θεσμός του υγιούς ανταγωνισμού. Οπως και η επιτυχία. Ο φιλελεύθερος πατερναλισμός τιμωρεί την επιτυχία και επιβραβεύει την αποτυχία. Ελπίζω να μην μας διαβάσουν μαθητές που ωθούνται στην αριστεία!

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι...
Ο φιλελεύθερος πατερναλισμός τιμωρεί την επιτυχία και επιβραβεύει την αποτυχία...

Αυτή είναι η μοίρα μας ως Χώρας!

nasos είπε...

Ελένη, το αστείο είναι στο σχέδιο σωτηρίας, ότι ο Βγενό, δεν αποκλείει, όπως αναφέρουν και οι φίλοι μας στα κανάλια, ώστε όλοι με αγωνία και κομμένη ανάσα να αναμένουμε, το ενδεχόμενο επανακρατικοποίηση της ΟΑ...Δηλαδή η MIG, θα πάρει την ΟΑ στα χάλια της, θα την κάνει ό,τι τη φωτίσει ο θεός και μετά, στα πλαίσια της φιλοπατρίας και της ανάγκης να έχουμε εθνικό αερομεταφορέα, θα μας την μεταπωλήσει, ως κράτος με ''εύλογο'', φαντάζομαι κέρδος.
Μήπως να σκεφτούμε, μήπως, λέω μήπως, ο αγαπητός συνάδελφος - τραπεζίτης - σωτήρας - πολυμετοχικός μέτοχος, προτίθεται να εξυγειάνει με τον αυτό τρόπο τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα δικαστήριά μας. Μήπως να του προτείνουμε να χτίσει η MIG κανα κτιριάκη στην Ευελπίδων με ΣΔΙΤ....τώρα που γυρίζει...και θα το πληρώνουμε με το φάκελο.