ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Από το Σαμιζντάτ στον Ελεύθερο Τύπο

Εχει πολλή φασαρία στον κόσμο των θνητών και των media...

Μάθαμε εσχάτως ότι ο κ. Μπόμπολας αγόρασε τις μετοχές του κ. Τριανταφυλλόπουλου στο Πρώτο Θέμα. Η είδηση είναι ενδιαφέρουσα. Μαθαίνουμε εξάλλου συνεχώς ότι διάφοροι δημοσιογράφοι κινούνται αποτελεσματικά στο χώρο των σκανδάλων...
Εξάλλου πολιτικό ενδιαφέρον δείχνει η πολιτική εξουσία και για το χώρο των μπλογκ (για το σχέδιο νόμου που υπέκλεψα έχετε ενημερωθεί ήδη!).
Ομως...

Οχι τον Ελεύθερο Τύπο δεν τον διάβασα ποτέ μέχρι σήμερα. Ούτε καν για να δω τι λέει για το σχέδιο νόμου για τα μπλογκ. Το σάββατο (Ω ναι στην Αξία) έμαθα ότι ο καλός φίλος Αντώνης Παπαγιαννίδης τον ανέλαβε! Η έκπληξή μου ήταν έντονη. Και αναζήτησα την αλήθεια στη μπλογκόσφαιρα. Το δίχως άλλο δεν την έμαθα, μόνον εικασίες και σκέψεις. Βρήκα βέβαια τη διεύθυνσή του και διαβάζω το μπλογκ του (Ναι έστω και στον Ελεύθερο Τύπο) μαζύ με άλλα όπως είδα αντίστοιχα παλαιών συνεργατών του Σαμιζντάτ (http://www.hellenic.org/cgi-bin/brief?/Samizdat/)

http://blogs.e-tipos.com/roller/papagiannidis/

Και θα μου πείτε γιατί αποτελεί θέμα των Νομικών Νέων ο Αντώνης Παπαγιαννίδης! Μα γιατί εκτός από ένας από τους σπάνιους διανοούμενους των ημερών είναι και δικηγόρος! Οπως και η κ. Αγγελοπούλου άλλωστε! Και τα Νομικά Νέα διαβάζουν εντόνως ούτως ή άλλως!
Για μένα προσωπικά ο Παπαγιαννίδης ήταν μια αγαπημένη ρουτίνα στο Βήμα, στο Σαμιζντάτ και σιγά σιγά και εκδότης (στις Μεταμεσονύκτιες εκδόσεις) και φίλος θα έλεγα!
Αυτό τώρα με τον Ελεύθερο Τύπο με προβλημάτισε δημιουργικά. Καθώς η ελευθερία του λόγου συνδέεται και με την υπογραφή των υποκειμένων. Με το νόημα που της αποδίδεται. Προσωπικά πιστεύω στον επώνυμο λόγο. Και στις συνέπειες που επάγεται. Καθώς τι άλλο είναι η γραφή εκάστου παρά μια απόδειξη του νοήματος του βίου του? Και τι άλλο η ζωή του γράφοντος παρά η νοημαδοτότηση της γραφής του?

Ιδίως σε καιρούς ευαίσθητους για τα media

Δεν υπάρχουν σχόλια: