ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Aποτίμηση θετική



- 2/9/2015
Πριν από καιρό δημοσιεύσαμε μία πρόσκληση για αναζήτηση συνεργασίας με το γραφείο μας.
Γνωρίζουμε ότι ήταν αρκετά πρωτότυπη και ριζοσπαστική.

Καιρός να ενημερώσουμε για την ανταπόκριση:

1. λάβαμε πολλά βιογραφικά τα οποία είχαν διαβάσει μόνον την πρόσκληση τον τίτλο, αλλά όχι το περιεχόμενο. βιογραφικά που απευθύνοντας σε κάποιν "άλλο". Η λαχτάρα για εύρεση εργασίας οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα εμάς που θέλαμε προσοχή στο περιεχόμενο.
2. λάβαμε πολλά βιογραφικά που μας προβλημάτισαν  για την λειτουργία της δικηγορικής αγοράς και τον τρόπο με τον οποίο προωθείται η σχετική διαδικασία. συνάδελφοι δούλευαν σε δύο γραφεία - εταιρίες πχ και εμφανίζονται σε αμοιβαίες ιστοσελίδες.
3. λάβαμε βιογραφικά δικηγόρων μεγάλης ηλικίας που αποφασίζουν να αρχίσουν από την αρχή της ζωή. σεβαστό απόλυτα αλλά δύσκολο. λάβαμε επίσης βιογραφικά από νομικές σχολές που δεν ξέραμε καν ότι υπήρχαν όπως και οι πόλεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται.
4. ήρθαν "συστάσεις"επωνύμων (φευ) ! και πολλοί συνάδελφοι άλλων συλλόγων αλλά και άλλων χωρών(!)
5. αποφασίσαμε να συνεργασθούμε με μία συνάδελφο μεταξύ αυτών εν τέλει γιατί ξεχώριζε στην απλότητά της.
6. δυστυχώς μία καταπληκτική συνάδελφος η οποία μας απευθύνθηκε με ποσοστό αναπηρίας μεγάλο και κουράγιο  περισσό δεν στάθηκε δυνατό να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις και ηλεκτρονικά τα μηνύματά μας. Της ζητάμε συγνώμη και ελπίζουμε να είναι καλά και να λάμπει όπως έλαμπε το βιογραφικό της. Εχω στο νού μου αυτό το παιδί κάθε μέρα έκτοτε.
7. παρά την υπόσχεση να απαντήσουμε σε όλα τα βιογραφικά που λάβαμε δεν κατέστη εφικτό ιδίως διότι με κάθε απάντηση ξεκινούσε διάλογος στον οποίο όσο και να θέλουμε να είμαστε καλόπιστη δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε.

Η αποτίμησή μας λοιπόν είναι θετική στο μέτρο που ήρθε σε μας μία συνάδελφος (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟΦΙΛΗ πάντως!) αλλά που μας πίκρανε για την κατάσταση της αγοράς πολύ όσον αφορά το μεγάλο αριθμό των επιστολών και των βιογραφικών που ήρθαν.
Ας το σκεφθούν οι δικηγορικοί σύλλογοι.

Τελευταία παρατήρηση: σε κάποιους συναδέλφους ντραπήκαμε να πούμε το λόγο της "απόρριψής τους" πώς τάχα να πεις σε κάποιον ότι με τόσο πολύχρωμα νύχια ή τόσο διαμαντένια παπούτσια στο επάγγελμα (αυτό τουλάχιστον που εξασκούμε εμείς) δε φτουράς?
Καλή τύχη λοιπόν σε όλους και όλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: