ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ



- 23/10/2014 3:12:03 μμ
Βρέχει καιρός για σινεμά!
Ο ήρωας του φιλμ είναι ένας μεγαλοδικηγόρος της μεγαλούπολης που ζει χρόνια ξεκομμένος από την επαρχιακή γενέτειρα και από την οικογένειά του. Στην πιο κρίσιμη καμπή που γνωρίζει η προσωπική ζωή του, ο ακριβοθώρητος δικηγόρος υποχρεώνεται να επιστρέψει πίσω στο πατρικό του σπίτι για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του και να υπερασπιστεί τον πρώην δικαστή (και εύθραυστης υγείας) πατέρα του, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

 Ο «Δικαστής» είναι μια συγκινητική ταινία, όχι όμως αυτό που περιμένεις από ένα δικαστικό δράμα με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ και τον Ρόμπερτ Ντιβάλ. Φταίει το κοινότοπο και φλύαρο σενάριο, αλλά και η χωρίς σαφή προσανατολισμό σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Ντόπκιν.

Ένας ηλικιωμένος δικαστής, δεσποτικός και ξεροκέφαλος στη μέχρι τώρα ζωή του, θα λύσει τις διαφορές του με τον «άσωτο» γιο του στην αίθουσα του δικαστηρίου μιας κωμόπολης της Ιντιάνα. Βρίσκεται σε ασυνήθιστη γι’ αυτόν θέση: στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό και την εγκατάλειψη ενός πρώην κατάδικου τον οποίο χτύπησε με το αυτοκίνητό του, και βλέπει για πρώτη φορά τη ζωή του και τον ρόλο του (την πολυθρόνα του δικαστή) από άλλη οπτική γωνία. Ο γιος του, επιτυχημένος δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Την ημέρα που συνέβη το μοιραίο τροχαίο επέστρεψε στο πατρικό του για την κηδεία της μητέρας του. Στο τέλος του δράματος θα δει και αυτός από άλλη οπτική γωνία τον θρόνο του δικαστή, που η σκιά του έχει πέσει βαριά πάνω στη ζωή του από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα.
Στην πορεία, ασφαλώς, οι συνθήκες θα επιστρέψουν στον ήρωα να συσφίξει τους δεσμούς με την εναπομείνασα οικογένειά του, να έρθει ξανά σε επαφή με τις ρίζες του, να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του και, κυρίως, να επανασυνδεθεί με έναν πατέρα από τον οποίο για χρόνια παρέμενε αποξενωμένος.

Τα νομικά θέματα είναι πάντα στην επικαιρότητα! να το δούμε λοιπόν και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: