ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

H κ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ιστορικής σημασίας γεγονός χαρακτηρίζεται η επιλογη στην κορυφή της πολιτικής δικαιοσύνης μιας γυναίκας. Είναι η πρώτη φορά τονίζουν όλες οι εφημερίδες!
Είναι βέβαιο ότι το γεγονός δεν είναι αυτονόητο αν και όφειλε να είναι. Την ηγεσία του Αρείου Πάγου κατέλαβε μία γυναίκα και όχι κροκόδειλος ώστε να μοιάζει τόοοσο αξιοπερίεργο. Η ισότητα των φύλων ισχύει θεσμικά προ πολλού, οπότε προς τι η έκπληξη?
Είναι προφανές!
Συνάδελφοι που εργάζονται σε δικηγορικές εταιρίες του Λονδίνου αναφέρουν ότι οι δικηγόροι σε επίπεδο συνεργάτη είναι 50% άνδρες - γυναίκες και μάλιστα οι γυναίκες είναι καλύτερες και αποτελεσματικότερες. Σε επίπεδο συνεταίρου όμως προχωρούν μόνον το 10% περίπου και αυτές ανύπαντρες κατά κανόνα.Παρότι λοιπόν υπάρχει πρόσβαση στα επαγγέλματα από τις γυναίκες και θεωρητικά δεν υφίστανται εμπόδια τούτο δεν αληθεύει για την συνέχιση μιας καριέρας και την κατάληψη της κορυφής. Υπάρχει πάντα ένα αόρατο όριο που κάνει τη διαφορά.
Η κ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου το ξεπέρασε και γι'αυτό το συμβολισμό χαιρόμαστε όλοι. Θα μπορούσα να φανταστώ μάλιστα και τους διαλόγους των συναδέλφων της από τώρα. Θα μπορούσα να ακούσω τα σχόλια να βουίζουν στο νου μου. Εύχομαι με το έργο της να αναδειχθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει την καριέρα της με την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε κάποιον που πρώτος κατέκτησε μια κορυφή έστω και αν η πρωτιά οφείλεται σε φυσικό γεγονός όπως το φύλο!
Σιδεροκέφαλη κ. Ασημακοπούλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: