ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Aποκρατικοποιήσεις ξανά

Πολύς ο λόγος για τις αποκρατικοποιήσεις στο νόημα των οποίων τείνει να συγκαταλέγεραι πλέον και το παγκάρι της εκκλησίας. Ο,τι προαιρείται η εγχώρια και διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια θα θεωρείται ως φαίνεται και αυτό αποκρατικοποίηση. Κάθε μέρα και μία δημοσίευση για αποφάσεις της Διϋπουργικής, για προσλήψεις για εκατομμύρια που πρέπει να μαζέψουμε το συντομότερο δυνατό με κάθε τρόπο. Ετσι βαφτίζουμε αποκρατικοποιήσεις το σύμπαν και ζητούμε συμβούλους για να μετατρέψουμε τα αστέρια σε αποκρατικοποιηση που θα φέρει στον κρατικό κορβανά μερικά λεφτουδάκια.

Να γίνω όμως σαφέστερη. Αποκρατικοποίηση είναι συγκεκριμενη διαδικασία με θεσμικό καθεστώς. Ο ν. 3049/2002 όπως και πρόσφατα τροποποιήθηκε την περιγράφει. Εχουμε και διεθνή δεδομένα έχουμε και την θεωρία και πορευόμαστε. Η Αποκρατικοποίηση σίγουρα δεν είναι μια άσκηση φαντασίας που θα οδηγήσει σε χρήμα. Γι'αυτό και η διϋπουργική πρέπει να μελετήσει και οι σύμβουλοι ακόμη περισσότερο. Να πουληθεί λοιπόν ο ΟΠΑΠ και να επεκταθεί η σύμβαση που του παρείχε μονοπώλειο παράλληλα. Ας εκκρεμεί το ζήτημα στο ΔΕΚ. Ας ξέρουμε ότι και τα δύο δεν γίνονται. Αποκρατικοποίηση και στα μεταλλεία. Ο θεός να μας φυλάει. Το ΟΤΕ πάλι να τον αποκρατικοποιήσουμε ας κρίθηκε παράνομη η προηγούμενη αποκρατικοποίηση. Και έμπειροι θα βρεθούν να δασκαλέψουν: όλοι όσοι οδήγησαν τις μέχρι σήμερα αποκρατικοποιήσεις σε αποτυχία συνολικά! αποκρατικοποίηση λοιπόν στα δικαιώματα, στα αδέσποτα γατιά,...

Ε λοιπον όχι! αν είναι να ξεκινήσουμε ασκήσεις φαντασίας ας πουλήσουμε το κρατικό πολιτικό προσωπικό αρχίζοντας από τους καλύτερους και πιό γυμνασμένους. Να δούμε λοιόν πόσα πιάνει στις αγορές ο Πρωθυπουργός (να τον αποκρατικοποιήσουμε αμέσως!) οι κάπως ευπαρουσίαστοι υπουργοί βλ. Ραγκούσης,Λοβέρδος και τους εύσωμους για τις βιτσιόζες. Εκεί σας θέλω πόσα πιάνεται μάγκες μου. Οχι να νομίζουμε ότι πουλιούνται τα μελλοντικά κέρδη των λαχείων που ήδη έχουν εκχωρηθεί σε Λουξεμβουργέζικη off shore!

Oλοι μπορούμε να γίνουμε προκλητικοί και ασυμάζευτοι. Αλλά αν είναι να γίνει μια αρχή ας πουλήσουμε το κεντρικό κράτος: Κυβέρνηση και Βουλή. Ας μην ανησυχούμε πάντως. Και αν βρεθεί ήρωας να τους αγοράσει θα υπάρξουν σειρά ερασιτεχνών να τους αντικαταστήσουν δωρεάν. Μικρή θα είναι η διαφορά.
ΙΔΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ν. 3049/11. Με τις τροποποιήσεις αυτές που αναφέρονται στις προηγούμενες παρανομίες στις προσλήψεις συμβούλων και που προσπάθησε να διορθώσει ο ποιητής εσχάτως αν και χωρίς να βάλει μυαλό και να δαμάσει την θεσμική του φαντασία. Το νόμο τώρα θα διαβάζουμε!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

σα να τόξερα!
Αρμόδιο το ΣτΕ να κρίνει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα του ΔΕΚ
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατέθεσε σήμερα τις προτάσεις του για την επίμαχη υπόθεση του ΟΠΑΠ, η οποία εκκρεμεί στο ανωτέρω δικαστήριο κατόπιν αποστολής προδικαστικών ερωτημάτων από το ΣτΕ
20/09/2012 17:45

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), Jan Mazak, κατέθεσε σήμερα τις προτάσεις του για την επίμαχη υπόθεση του ΟΠΑΠ, η οποία εκκρεμεί στο ανωτέρω δικαστήριο κατόπιν αποστολής προδικαστικών ερωτημάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας.