ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ...

οποιος γράφει στη χώρα μας γνωρίζει ότι πολύ λίγοι ασχολούνται καθώς οι περισσότεροι είναι συγγραφείς και δεν έχουν καιρό για τους άλλους.
οποιος γράφει νομικά ξέρει καλύτερα ότι μέχρι πρότεινος ο μοναδικός εκδότης που υπήρχε αδιαφορούσε πλήρως για τα εκδιδόμενα έργα σε αυτόν καθώς κέρδιζε αποκλειστικά και άφθονα ποσά από τα βιβλία που μοιράζονταν στα πανεπιστήμια. το μονοπώλιο πλέον είναι ολιγοπώλειο αλλά επαρκές αν σκεφθεί κανείς την αγορά των εκδιδομένων ελλήλων και ακόμη περισσότερο των αναγνωστών.
ξέρει επίσης ότι αν δεν υπήρχε σπουδαίος λόγος βιβλιοπαρουσίασης (όπως το να είναι συγγραφέας υπουργός ή να υπάρχει ιδιαίτερη υποχρέωση) το βιβλίο έμενε στο έλεος της μικρής βιτρίνας και των εντεταλμένων βιβλιοπαρουσιάσεων. τα δικά μου βιβλία έχουν τα περισσότερα εξαντληθεί και για τη ζήτηση τα έβαλα στο scrib καθώς οι εκδότες έχουν δουλειές άλλες,
ξέρει ακόμη πως αν το βιβλίο ήταν καλό ποτέ μα ποτέ κανείς δεν θα του έλεγε μια καλή κουβέντα.
κανείς επίσης δεν θα συνέδεε ποτέ την μοίρα κάποιου με το έργο του. το διαπίστωσα το βράδυ που έγινε πρόεδρος του ΔΕΚ ο πεθερός μου οπότε σε καμία απολύτως νομική βιτρίνα δεν υπήρξε κανένα βιβλίο του. το δίχως άλλο το πρόσωπο και το επιστημονικό έργο είναι κάτι το αδιάφορο για τον ελληνα εκδότη.
δεν θα μιλήσω για αμοιβές ή για ενημέρωση για πωλήσεις. δεν θα γκρινιάξω καθόλου.
σήμερα έχω χαρά!
αποφάσισα να δοκιμάσω τα διεθνή εκδοτικά κατεστημένα και πάλι μετά από χρόνια. Με τη βοήθεια του Παναγιώτη και του Βαγγέλη το καταφέραμε. η ΝΟΜΟS μας καλοδέχθηκε και μας εξέδωσε με τον δικό της τρόπο.
δεν είδα όμως ούτε ένα βιβλίο ποτέ. Διότι η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε πριν βγει στα βιβλιοπωλεία. 1 ή δύο βιβλία κράτησαν τα κεντρικά της NOMOS για να τα δείχνουν στη βιτρίνα. το βιβλίο εξαντλήθηκε από προπωλήσεις μέσω internet.
τώρα επανεκδίδεται και μας λένε ότι μέχρι τέλος ιουλίου πρέπει να τελειώνουν για να προλάβουν τη ζήτηση.
οχι δεν γράψαμε ερωτικές νομικές ιστορίες, ούτε εξιστορήσαμε τα σκάνδαλα της τοπικής κοινότητας δημοσιολόγων. γράψαμε για ένα θέμα που είχε δοκιμασθεί σαν βιβλίο στη χώρα σταδιακά και ωρίμασε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
τώρα περιμένω σχόλια και αντιδράσεις καθώς η πρώτη έκδοση έφυγε χωρίς μάλλον κανείς να ξέρει το περιεχόμενο.
περιμένω λοιπόν να διαβαστεί και να μας πουν για το περιεχόμενο οι πωλήσεις.
Βαγγέλη, Παναγιώτη ευχαριστώ για τη στήριξη και την καταπληκτική δουλειά μας. Πήρε λίγο καιρό και μάλλον εγώ φταίω που δεν το πίστευα ότι μπορεί να γίνει και να εξαντληθεί ένα νομικό βιβλίο πριν ακόμη κυκλοφορήσει.
και τα νομικά λοιπόν διαβάζονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: