ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αλάχ στα Ολυμπιακά απομεινάρια

Γράφουν σήμερα τα Νέα μια είδηση που πρέπει ο καθένας να προσέξει. Η Ελευθεροτυπία δίδει τη δική της εκδοχή. Ακόμη το τζαμί δεν έγινε! το τέμενος που η Ελλάδα υπόσχεται δυναμικά ενόψει του 2004, που χωροθέτησε με νόμο, που εξήγγηλε ενόψει της ανεκτικότητας δεν έγινε πραγματικότητα. Και το ευτράπελο: και αυτό σχεδιάζεται για τον Ελαιώνα! προφανώς θα γίνει τριπλή ανάπλαση. Το τρίτο της σκέλος θα προσδοκά ανεκτικότητα αν το πρώτο ζητά μπάλα και το δεύτερο χρήμα. Ολα τελικά θα τα λύσει ο Ελαιώνας.
Η χώρα μας δυσφορεί στο ενδεχόμενο να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι! δυσφορεί και δυσπραγεί στο ενδεχόμενο να ταφούν σε μουσουλμανικό νεκροταφείο! η χώρα μας φυσικά δυσφορεί για πολλά που δεν αντιλαμβάνεται και το πληρώνουμε όλοι. Μόνο το Λάος έχει φευ ήπιες αντιρρήσεις! Ομως κάποιοι μουσουλμάνοι προσεύχονται και τιμωρούνται γι'αυτό στην Αθήνα. Ειδικότερα στου Ρέντη.
Τι πιο φυσικό θα έλεγε κανείς για μια χώρα που ανδρώνεται με επικρατούσα θρησκεία και αντιτουρκικό μένος! Και οι Μουσουλμάνοι της θράκης όμως προσανατολισμένοι στις τουρκικές καταβολές τους ξεχνούν τους άλλους μουσουλμάνους της χώρας. Οπως άλλοι μουσουλμάνοι ξεχνούν τους παλαιστίνιους της Γάζας. Ετσι είναι τα πράγματα! οι θεοί θα είναι φαίνεται ποδοσφαιρόφιλοι γι΄αυτό θα καταλήξουν και αυτοί στον... Ελαιώνα.
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το Σύνταγμα που απασχολημένο με την επικρατούσα θρησκεία και τους σκοπούς της παιδείας προσπαθεί να χωνέψει το βασικό μέτοχο και το ωραίο 16!
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ούτε τις διεθνείς συμφωνίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου αφού θα συντελούμε μνημόσυνα σε καταδίκες της χώρας μόνον.
Δεν χρειάζεται να σκεφθούμε το νόμο, όχι! τουλάχιστον το συμφέρον? τις σκοπιμότητες? τους εργαζομένους που θα χτίσουν το τζαμί? το θυμό των μουσουλμάνων μεταναστών που δεν έχουν πού να κλάψουν? Οχι δεν χρειάζεται να σκεφθούμε τίποτε. Σήμερα ασχολούμαστε με τους μνηστήρες της Ολυμπιακής που ήταν δύο και κακορίζικοι. Με το χρηματιστήριο που όλο πέφτει! με τις εκλογές που όλο έρχονται και μας κόβουν τη χολή από την προσδοκία!
Ο Διαφωτισμός δεν άφησε τίποτε σχεδόν στο πέρασμά του από την πόλη μας. Ούτε στην παιδεία ούτε στους θεούς. Ηταν αυτή η τελευταία Ολυμπιακή αποτυχία που μαζί με τα ακίνητα θυμίζει την επιτυχημένη τελετή του 2004 και την ανικανότητά μας να επωφεληθούμε από την ουσία της!
Οταν όμως οι θεοί διώκονται, όσο και αν φαίνεται απόλυτο, διώκονται όλοι. Και ο Αλάχ και ο Χριστός και ο Βούδας. Ας βλέπουμε παντού ορθόδοξες εκκλησίες. Οι θεοί έχουν φύγει από τη χώρα παρέα και ζητούν μια γωνιά που να τους ανέχονται και να τους επιτρέπουν να παρηγορούν τους φτωχούς και τους απόβλητους του κόσμου. Οσοι τους πιστεύουν δεν νοιάζονται να ζουν στις πόλεις που διώχνουν τους θεούς τους. Και οι πόλεις μαραζώνουν και θρηνούν τα τελευταία 12 δεντράκια στην Κυψέλη.
Ας γίνει λοιπόν το τζαμί. Οχι για τους λόγους που το ζητούν οι μεν και το αποφεύγουν οι δε! ας γίνει μήπως και σωθεί η Αθήνα! Αυτό ακριβώς που ζήτησε ο Ντε Κουμπερτίν με το Ολυμπιακό Κίνημα και δεν υλοποιήθηκε προς το παρόν ποτέ στη χώρα που το ενέπνευσε.

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Πόσο σωστά είναι όσα λες!
Οι Θεοί μας εγκατέλειψαν πια!
Όλοι οι θεοί όλων των θρησκειών...

Έφυγαν μακριά μαζί με τις "ψυχές" των τελευταίων δένδρων που κόβονται ανελέητα!!

Καλό μήνα Ελένη μου!
:))

xasodikis είπε...

Στο Μοναστηράκι δεν μας άρεσε γιατί θα ήταν κάτω από την Ακρόπολη, στην Παιανία γιατί θα το έβλεπαν πρώτο οι τουρίστες που θά 'ρχονταν από το Ελ-Βελ, κάποιος λόγος θα βρεθεί για να μην γίνει ούτε στον Ελαιώνα. Κατά τα άλλα, "κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα".
Μα εντελώς ανεμπόδιστα λέμε...

Takis Konstantopoulos είπε...

Και πάλι συγγνώμη για την παρεμβολή, αλλά να, είναι ενδιαφέρον το θέμα και το είχα σκεφτεί πολλές φορές: Η Αθήνα είναι η μόνη (νομίζω) πρωτεύουσα στην Ευρώπη χωρίς τζαμί. Θέλουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια και να προσποιούμάστε οτι μουσουλμάνοι δεν υπάρχουν. Και μετά παραπονιόμαστε όταν οι μουσουλμάνοι της Θράκης στρέφουν τα βλέμματά τους προς την Τουρκία αφού αυτή, π.χ., θα δώσει οικονομική υποστήριξη στα παιδιά τους να πάνε σχολείο στη Σμύρνη, π.χ. Ή είμαστε έκπληκτοι που οι Πομάκοι, που αρχικά δεν ήταν μουσουλμάνοι, έγιναν σιγά-σιγά.

Η νεοέλληνας, στο θέμα της θρησκείας, είναι εξαιρετικά συγχυσμένος αφού μεγαλώνει μαθαίνοντας ότι ο Χριστιανικός πολιτισμός είναι φυσική συνέχεια του ένδοξού μας αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (περί του οποίου και πάλι πολλά δεν ξέρουμε...). Μαθαίνει δηλαδή να συμβιβάζει δύο αντιθέσεις. Ε, αυτό, αν κάποιος νεοέλληνας σκεφτεί λιγάκι, επιμένοντας όμως στη συνέχεια των πολιτισμών, δεν μπορεί παρά να ανπτύξει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Και θέλει δε θέλει εκείνο το `Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών' το κουβαλάει μέσα του, ανεξάρτητα από τους συνταγματαρχαίους, και τον τυρρανάει (αν μπορεί να σκέφτεται λιγάκι...)

Η απαίχθεια για τους μουσουλμάνους και τα τζαμιά πάει παλιά. Όταν κάποτε είχαν αναθέσει στον διάσημο μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή να οργανώσει το πανεπιστήμιο στη Σμύρνη (για τον λίγο εκείνο καιρό που ήταν υπο την επιρροή της Ελλάδας), είχε προσπαθήσει να φτιάξει ένα τμήμα γλωσσών της περιοχής: Ελληνικά, Τουρκικά, Αραβικά και Εβραϊκά. Και προφανώς βρήκε αντιδράσεις. (Και μετά την καταστροφή της Σμύρνης φρόντισαν οι δικοί μας πανεπιστημιακοί να τον διώξουν από την Αθήνα.)

Ξαναγυρνώντας στο θέμα του τζαμιού, τίθεται και το εξής θέμα: Κάποιο μέρος των φόρων που πληρώνει ο Έλληνας Πολίτης πάει για μισθό στους παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν είναι έτσι; Όμως αν ένας Έλληνας πολίτης είναι μουσουλμάνος και πάει στο τζαμί (που θα γίνει...), ή είναι ζωροάστρης (...), γιατί θα πρέπει να πληρώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία; Θα πηγαίνουν, μήπως, οι φόροι του στο τζαμί; Σε κάποιες πόλεις (όπως στην Πάτρα), κάποιες εκκλησίες ενισχύονται άμεσα απο δημοτικούς φόρους (στην Πάτρα το χαράτσι για το Ναο του Αγ. Ανδρέα είναι μαζί με το ηλεκτρικό).

Όσο δε για το Διαφωτισμό, αυτά είναι ψιλά λόγια, λέξεις που τις ακούμε χωρίς να μας επηρεάζουν ενώ, στην πραγματικότητα, θα έπρεπε, και μάλιστα πολύ, αφού ο Διαφωτισμός κινδυνεύει διεθνώς και όχι μονο στην Ελλάδα. Φυσικά ο Έλληνας (στυλ Λιακόπουλου, π.χ.--και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) έχει την απάντηση: Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έφτιαξαν τα πάντα!

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, τι άλλο