ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Μετά τον μαύρο πρόεδρο η υφήλιος πανηγυρίζει την πρώτη λεσβία πρωθυπουργό.
Είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη ηγέτης που αναλαμβάνει τα ηνία μιας χώρας μας λέει ο τύπος. Η νυν υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Johanna Sigurdardottir, αναμένεται να ορκιστεί μεταβατική πρωθυπουργός της Ισλανδίας, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης της χώρας, της παραίτησης του συντηρητικού πρωθυπουργού GeirHaarde και των μαζικών διαδηλώσεων για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Πολλοί χαίρονται για την είδηση αυτή και την αναφέρουν ως σπουδαία. Νομίζω ότι γυναίκες προέδρους, υπουργούς και πρωθυπουργούς έχουμε πλέον συναντήσει αρκετές. Πιθανό κάποιες να ήταν λεσβίες ή και λεσβίες. Πιθανό να χαιρόντουσαν πολλές χαρές του έρωτα ή καμία. Πιθανό να ήταν ανέραστες εντελώς. Γιατί αποτελεί είδηση το ότι η συγκεκριμένη είναι λεσβία δεν το αντιλαμβάνομαι. Θέλουμε μήπως να υπαινιχθούμε ότι παρόλα αυτά την επιλέξαμε? ότι αν και λεσβία μπορεί να διοικεί? μήπως διαφημίζουμε κάποιο βιβλίο, ταινία κλπ δι'αυτύης? ή μήπως την έχουμε πατήσει σαν τόσους και τόσους καλλιτέχνες που επειδή είναι ή ήταν ομοφυλόφιλοι δίνουν ελπίδα σε όλους τους ομοφυλόφιλους ότι έχουν εκ του λόγου αυτού και το ταλέντο τους?
Οπως και νάχει για μένα δεν είναι είδηση και όσοι έχουν ευαισθησίες στο ζήτημα θα όφειλαν να επισημάνουν ότι είτε πηγαίνει με κροκόδειλους, είτε κλαίει μονάχη, είτε είναι λεσβία, είτε απλά μια μανούλα με ή χωρίς μπαμπά είναι πρόβλημά της. Ως ηγέτης οφείλει να κάνει τη δουλειά της καλά. Τα υπόλοιπα είναι υπολείματα εποχών που καταδίκαζαν ερωτικές προτιμήσεις και που δεν θέλουμε να συνεχίζουμε.
Η μήπως χαίρονται όσοι έχουν τα ίδια γούστα με την ελπίδα να γίνουν και αυτοί όπου νάναι πρωθυπουργοί. Προς θεού μάγκες στην Ελλάδα είμαστε, προηγηθήκαμε σε όλα. Τι να μας κάνει ο Ισλανδός?
Καλή τύχη στην νέα Πρωθυπουργό της Ισλανδίας για όσο καιρό θα απολαύσει τη χαρά της εξουσίας και καλή τύχη στην Ισλανδία που κοντεύουμε να τη φτάσουμε σε κρίση και απόγνωση. Ελπίζω να κατορθώσουμε να ξεφύγουμε και ας μας κυβερνάει Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης ή ότι άλλο συναφές!
Καλή τύχη και στους προοδευτικούς αυτού του κόσμου που θεωρούν σημαντικό να αναφέρεται η ερωτική προτίμηση κάποιου σαν να ήταν ιδιότητα την οποία πρέπει να επισημαίνουμε ειδικά. Αντίστροφη διάκριση νομίζω λέγεται αυτό. Από κει που καταγγέλαμε τώρα συγχαίρουμε. Δεν απέχει πολύ το ένα από το άλλο!

4 σχόλια:

Takis Konstantopoulos είπε...

...είτε πηγαίνει με κροκόδειλους, είτε κλαίει μονάχη, είτε είναι λεσβία, είτε απλά μια μανούλα με ή χωρίς μπαμπά είναι πρόβλημά της. Ως ηγέτης οφείλει να κάνει τη δουλειά της καλά...

Συμφωνώ απολύτως! Ελάχιστα (έως καθόλου) θα έπρεπε να ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση της κυρίας πρωθυπουργού. Όμως, αρχής γενομένης από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, έχουμε φτάσει (εδώ και χρόνια τώρα) στο σημείο να συνδέουμε την "προοδευτικότητα" με άλλα, άσχετα, πράγματα. Γιατί ένας ομοφυλόφυλος να θεωρείται και προοδευτικός (ή κομμουνιστής--έτσι έλεγαν στο Τέξας), εμένα "με ξεπερνάει". Όταν όμως κάτι λέγεται πολλές φορές, από πολλά στόματα, τείνει να καθιερώνεται ως σωστό. Και κανείς ποτέ δεν το αμφισβητεί.

Ελπίζω να κατορθώσουμε να ξεφύγουμε και ας μας κυβερνάει Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης ή ότι άλλο συναφές!

Κυβερνάει; Πώς κυβερνάει δηλαδή; Ά, κατάλαβα. Είναι αυτό που δηλώνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός: ότι κυβερνάει, ότι διοικεί τη χώρα. Έ, αφού έτσι νομίζει, εμάς μας πέφτει λόγος;

Takis Konstantopoulos είπε...

Συγγνώμη για την πολυλογία, αλλά δεν αντέχω να μην κάνω ακόμα μια παρατήρηση σχετικά με τα σχόλια των Ελλήνων αναγνωστών στα Νέα σχετικά με την εκλογή της Sigurdardόttir. Το πρόβλημά τους είναι (φυσικά) ακριβώς η σεξουαλική προτίμηση της πρωθυπουργού. Αθάνατη Ελλάδα. Ιδού τι λέει σχετικά ένας εξαιρετικά ανοιχτόμυαλος Έλληνας. Αντιγράφω αυτολεξί. Η έμφαση είναι δική μου.
Δηλώνω αδυναμία να καταλάβω μερικά από τα σημεία του ανγνώσματος (-τι σημαίνει ΣΑΛΟΣ; -πότε έγραψε τίποτα ο Άγιος Ανδρέας, μεγάλη του η χάρη;) όμως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εγώ δεν είμαι τόσο Έλληνας όσο ο συγγραφέας, ούτε όσον αφορά την ορθογραφία και συνοχή του λόγου, ούτε όσον αφορά τις παραδόσεις του Ελληνο-Χριστιανικού "πολιτισμού".

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙΡΟΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ . ΑΥΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ(ΚΩΜΩΔΙΑ) ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣ , ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ.ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΠΡΙΝ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΤΑ ΔΕ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΙΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ NIKOSUS , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΑΤΟΜΑ (ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ , ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ), ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΄Η ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Ο ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ; ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; O ΘΕΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΘΕΟ.Ή ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ .ΣΧΕΣΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΣΑΡΚΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ(Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΓΑΜΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ). KAI MHN MOY ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. Ο ΕΧΩΝ ΝΟΥΝ ΜΠΟΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΡΝΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΗΜΙΣΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΟ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΩΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ. ΑΛΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ(ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΤΕΡΑ, ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ) , ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ , ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ (ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΘΗ.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Unknown είπε...

εγώ τώρα τι να πω σόλα αυτά! μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που μας διαβάζετε. εκτός και αν είναι κάποιου είδους νοσταλγία για την πατρίδα. νομίζω ότι είναι καλύτερα να ξεχνάτε την Ελλάδα κρατώντας ίσως κάποιους φίλους ή κάποιες γωνιές για διακοπές. παρόλα αυτά χαίρομαι να σας διαβάζω ιδιαίτερα.

Takis Konstantopoulos είπε...

Μην πείτε τίποτα. Απλώς έκανα copy-paste τα σχόλια ενός ανγνώστη, επειδή μου φαίνεται πως αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας.

Δε θυμάμαι πως βρέθηκα στο blog σας, το διαβάζω όμως επειδή μου φάνηκαν ενδιαφέροντα αυτά που γράφετε. Εξ άλλου, αυτή δεν είναι και η ιδέα της επικοινωνίας μέσω Internet;

Όσο δε για το σχόλιό σας να ξεχνάω την Ελλάδα, ναι, την είχα ξεχάσει για 2 δεκαετίες, πριν λίγα χρόνια ξαναγύρισα σαν τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πατρών, και μετά ξανάφυγα. Είμαι όμως με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω. Ναι, γνωρίζω καλά ότι η άποψη των περισσοτέρων στην Ελλάδα είναι αυτή: Kαλή για διακοπές. Όμως και έξω δεν πάνε και πολύ καλα... Δυστυχώς το επίπεδο εκπαίδευσης, νοημοσύνης, οικονομικής και πολιτικής κατάστασης είναι γενικά σε ραγδαία πτώση. Διεθνώς. (Με εξαιρέσεις...)