ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Θανατιική ποινή και Σταύρωση

Η θανατική ποινή είναι η τιμωρία που συνίσταται στην αφαίρεση της ζωής του καταδικασθέντος. Θεωρείται ως η εσχάτη των ποινών. To σημερινό σημείωμα είναι ενα μικρό αφιέρωμα για την ημέρα της φριχτής αυτής ποινής που συνεχίζει να εφαρμόζεται και σήμερα σε πολλές χώρες για πολλούς καταδικασμένους ανθρώπους πλην χωρίς ανάσταση γι'αυτούς.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταργηθεί επίσημα στις περισσότερες χώρες , ενώ εφαρμόζεται ακόμη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Η ΕΕ προβαίνει σε διαβήματα για την κατάρτησή της. Η Κίνα θα αντιμετωπίσει διεθνή κριτική για τη στάση της αυτή με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων πλην παραμένει η πρώτη χώρα στον κόσμο σε εκτελέσεις.

Η θανατική ποινή εφαρμόζεται με διάφορες μεθόδους. Μεταξύ άλλων:

Η Κρεμάλα ή αγχόνη (παραδοσιακή μέθοδος)
Η Ηλεκτρική καρέκλα (μέθοδος του 20ου αιώνα, ΗΠΑ)
Ο Θάλαμος αερίων (μέθοδος του 20ου αιώνα, ΗΠΑ, Ναζιστική Γερμανία)
Η Λαιμητόμος ή γκιλοτίνα (βλέπε Γαλλική επανάσταση)
Ο Τουφεκισμός στο εκτελεστικό απόσπασμα
Ο Αποκεφαλισμός (αρχαιότητα και Αραβικές χώρες)
Η Δηλητηριώδης ένεση (κυρίως στις ΗΠΑ)
Η Σταύρωση (αρχαιότητα, Περσία, Ελλάδα, Ρώμη, Καρχηδόνα)

Ως Σταύρωση, σύμφωνα με την WIKI ορίζεται η μέθοδος εκτέλεσης θανατικής ποινής με κάρφωμα ή και δέσιμο του θύματος επάνω σε πάσσαλο, δένδρο ή σε σταυρό σχήματος T. Αν και ο Ηρόδοτος χρησιμοποιεί τους όρους ανασκολοπίζειν για την τοποθέτηση των θυμάτων εν ζωή και ανασταυρούν για την καθήλωση των πτωμάτων τους, μετά από εκείνον, τα δύο ρήματα γίνονται συνώνυμα και εκφράζονται με τον όρο Σταύρωση-Σταυρώνω.

Η σταύρωση, εφαρμοζόταν από αρκετούς λαούς όπως οι Πέρσες, οι Ιουδαίοι, οι Καρχηδόνιοι οι Ρωμαίοι κ.ά., από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τον 4ο μ.Χ. αιώνα.
Αυτή η μέθοδος εκτέλεσης θανατικής ποινής καταργήθηκε από τον αυτοκράτορα Μ. Κωνσταντίνο το 337 σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, από σεβασμό προς το σταυρικό μαρτύριο του Ιησού Χριστού.

Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την σταύρωση ως μέθοδο εκτέλεσης και ίσως την εφηύραν κιόλας, ήταν οι Πέρσες. Ο λόγος για τον οποίο την χρησιμοποιούσαν ήταν πιθανόν για να μην έρχεται σε επαφή το σώμα του καταδικασμένου με τη γη και την μολύνει, καθώς ήταν αφιερωμένη στην αρχαία ιρανική θεότητα του Ζωροαστρισμού, τον Αχούρα Μάζντα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το 519 π.X. ο Δαρείος ο Α', βασιλιάς των Περσών, σταύρωσε 3.000 πολιτικούς αντίπαλους του στην Βαβυλώνα.

Άλλες αρχαίες πηγές αναφέρουν τη χρήση της σταύρωσης από τους Ινδούς (Διόδ. Σικ. 2.18.1), τους Ασσυρίους (Διόδ. Σικ. 2.1.10), τους Σκύθες (Διόδ. Σικ. 2.44.2), τους Θράκες (Διόδ. Σικ. 33.15.1). Ο Τάκιτος αναφέρει ότι οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν τη σταύρωση (Χρονικά 1.61.4) όπως και οι Κέλτες (Χρονικά 14.33.2) ενώ ο Σαλλούστιος αναφέρει ότι και οι Νουμίδες χρησιμοποιούσαν αυτόν τον τρόπο εκτέλεσης (Ιουγουρθικός πόλεμος 14.15). Επίσης, σύμφωνα με αρκετές πηγές, οι Καρχηδόνιοι εφάρμοζαν τη σταύρωση (Πολύβ. 1.11.5, 24.6, 86.4 / Διόδ. Σικ. 25.5.2, 26.23.1 / Λίβιος 22.13.9 κ.ά.). Από τους Καρχηδόνιους, η σταύρωση πέρασε και στους Ρωμαίους οι οποίοι ονόμαζαν το εκτελεστικό όργανο, crux.

Στον ελληνιστικό κόσμο, οι εγκληματίες συχνά τοποθετούνταν επάνω σε σανίδα όπου γινόταν η διαπόμπευση, ο βασανισμός και η δημόσια εκτέλεσή τους. Η τιμωρία αυτή έμοιαζε με μία μορφή σταύρωσης, αυτή όπου καρφωνόταν το θύμα σε πάσσαλο. Σύμφωνα με τον Διόδωρο Σικελιώτη, ο Διονύσιος Α', τύραννος των Συρακουσών, συνέλαβε και σταύρωσε Έλληνες μισθοφόρους που είχαν στη δούλεψή τους οι Καρχηδόνιοι (14.53.4).

Επίσης, ο Μέγας Αλέξανδρος εφάρμοσε επανειλημμένα τη σταύρωση. Σε κάποια περίπτωση σταύρωσε συνολικά 2.000 επιζόντες από την πολιορκία της Τύρου (Κούρτιος Ρούφος 4.4.17) ενώ είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει ο Αρριανός, πως ο Αλέξανδρος όταν πέθανε ο Ηφαιστίων, διέταξε να σταυρώσουν τον Γλαυκία (το γιατρό του Ηφαιστίωνα), επειδή τον θεώρησε υπαίτιο για τον θάνατο του φίλου του.

H εφαρμογή της σταύρωσης μαρτυρείται στην Ελλάδα και μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου. Στα 314 π.Χ. ένας διοικητής του βασιλείου του Αλεξάνδρου, κατέστειλε εξέγερση στην πόλη Συκιώνα κοντά στην Κόρινθο, όπου σταύρωσε 30 από τους κατοίκους (Διόδ. Σικ. 19.67.2). Κατόπιν, στα 303 π.Χ. όταν η Συκιώνα έπεσε στα χέρια του Δημητρίου του Πολιορκητή, σταυρώθηκαν 80 αντίπαλοι στρατιώτες μαζί με τον διοικητή τους (Διόδ. Σικ. 20.103.6).

Στους προρωμαϊκούς χρόνους, στην ελληνόφωνη ανατολή η σταύρωση εφαρμόσθηκε στα πλαίσια του πολέμου ή για τις πράξεις υψίστης προδοσίας. Το 267 π.Χ., στην Ιουδαία που βρισκόταν κάτω από τις διαταγές του Αντιόχου του Δ' του Επιμανή ο οποίος προσπάθησε να εξαλείψει την ιουδαϊκή θρησκεία, σταυρώνονταν όσοι παρέμεναν πιστοί στον εβραϊκό νόμο (Ιώσηπ. Ιουδ. Αρχ. 12.256). Μετά την εφαρμόγή του ρωμαϊκού δικαίου, η σταύρωση χρησιμοποιήθηκε επίσης ως τιμωρία για τους σκλάβους και τους βίαιους εγκληματίες.

Στους Εβραίους, η σταύρωση εφαρμόσθηκε περιστασιακά κατά τη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου. Το 88 π.Χ. ο Αλέξανδρος Ιανναίος βασιλιάς της Ιουδαίας και αρχιερέας, σταύρωσε 800 Φαρισαιους αντίπαλους του αφού πρώτα τους υποχρέωσε να παρακολουθήσουν τη σφαγή των συζύγων και των παιδιών τους (Ιώσηπ. Ιουδ. Αρχ. 13.380 & Ιουδ. Πόλεμ. 1.97-98).

Σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, τα πτώματα των εκτελεσμένων ειδωλολατρών και των βλάσφημων, τα κρεμούσαν σε ένα δέντρο για να δείξουν ότι ήταν καταραμένοι από το Θεό (Δευτ. 21:22-23).

Οι πηγές είναι από την WIKI. Το αφιέρωμα δεν είναι επιστημονικά εμπεριστατωμένο αλλά έχει κυρίως συμβολική σημασία. Το δίχως άλλο η ανθρωπότητα, έστω και άθελά της, πενθεί σήμερα το σύνολο των εκτελεσθέντων με θανατική ποινή στην ιστορία της. Πενθεί περισσότερο για όσους υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ και αιτιολογούν με πειθώ και επιχειρήματα το εύλογο του να εκτελούνται άνθρωποι στο όνομα της απονομής δικαιοσύνης.



3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Χριστός Ανέστη Ελένη μου, Χρόνια Πολλά με υγεία, χαρά και πρόοδο για σένα και τους δικούς σου!

Πολύ ωραία η ανάλυσή σου για τη θανατική καταδίκη με τη σταύρωση!
και πολύ σωστή η επισήμανσή σου ότι η ανθρωπότητα θρηνεί όσους μέχρι σήμερα εκτελέστηκαν στο όνομα της δικαιοσύνης!!
Ένα θα πω!! Ευτυχώς που και στην Ελλάδα καταργήθηκε η θανατική ποινή, γιατί και εμείς εδώ, με τον τρόπο που απονέμεται σήμερα αλλά και πάντα η Δικαιοσύνη θα θρηνούσαμε και πολλούς αθώους μεταξύ των εκτελεσθέντων.
Πάντως είναι όντως αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν κράτη που τιμωρούν με τη θανατική ποινή!! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή, στο όνομα καμίας δικαιοσύνης!!
Δεν εξαλείφεται το έγκλημα με άλλο έγκλημα και δη αυτό της δολοφονίας!! Γιατί δολοφονία είναι η εκτέλεση της θανατικής ποινής!!
Φιλιά.

Unknown είπε...

Xρόνια πολλά Μαριάννα. Συμφωνώ σε ΟΛΑ!

giorgos είπε...

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ
ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΔΙΑ, ΕΚΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΕΠΡΕΠΕ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΞΩ ;



ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘYΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙ..........
ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ.

TO MONO ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΡΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ υπ' αριθ. 17186/19-09-2006 ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒ/ΦΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΜΙΛΙΑΣ-ΑΝΝΑΣ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ . 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ......................................
ΕΓΚΛΗΣΗ ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΑ Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ, ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ (Η ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΗΝ 25/10/2006. .......................................
ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΑΠΑΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ( ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΟΥ) ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΝΗ ΣΩΤΗΡΗ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΥΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Α. (1ο ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ). ΤΗΝ 29/03/2007 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ 1053/3/5221-β ........................................
ΠΗΓΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΨΕΥΔΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ)
ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (ΒΛΕΠΕ 6o φυλλο ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΙΘΜ. 3287/2006 ) .....................................
ΤΑ ΔΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ CITY CARS ΣΤΗΝ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 163 (ΠΑΡ'ΟΛΟ) ΠΟΥ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΕΙΝΑΙ ΣΤO ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. (ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ 2105130096 ΚΑΙ 2105130465).
..................................
ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΑΞΙ ΤΙΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΩΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΑΔΕΙΩΝ (Κ.Θεωδορος) ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
(ΒΛΕΠΕ ΑΠΟΚΟΜΑ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙ ΤΗΝ 09/07 , 26/07, 27/08, 01/10 10/11 ΤΟΥ 2006



ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΟ.
[ A) ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΑΚΤΙΤΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟ 14/4/2006 ΕΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΒΕΡΤΟΥ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ
ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 12.5.2006

ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ
B) ..........................
1) ΚΑΡΑΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΛΑΖΑΡΟΥ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 10830/2006)
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑ
...................................
2) ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ,ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ (Η ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ
ΤΗΝ 25/10/2006.
.............................
3) ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΑΝΑΚΗ συζ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ, ΚΑΤΑ Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ, Ρ.ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ.
.............................
4) ΤΣΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΤΑ Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ, Ν.ΚΑΡΑΝΙΚΑ, Θ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ.
...............................
5) ΓΕΩΡ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ( ΑΠΟ ΑΠΑΤΗ ) ΑΡ.ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 85116/2007 ΑΡ.ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ 800/2007
..............................
Ο Α.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΕΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΠΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ (13/11/2007). ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ
(ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ) ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ.
................................
ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΩΣΗ-ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 163) ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 428/2007 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΙΜΑ
ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ Α. Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ.
..................................
................................
.META AΠΟ ΕΥΡΕΥΝΑ
ΤΩΡΑ ΔΕ ΟΛΟΙ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ- ΑΤΤΙΚΗΣ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 351 ΜΕ
ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ AUTO CORNER ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ (ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΝ
9ο-10o του 2006 ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ.

ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ (ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ) ΣΥΝΕΤΑΧΘΗ ΤΗΝ 14Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2004 ΜΕ ΤΟΝ κ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ .ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ)
ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ.ΜΑΪΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ του ΗΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 28/2/ ΜΕ 08/04/2005. ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο 22ος ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ
(ΑΠΟ 10/11/2005 ΑΝΑΚΡΙΣΗ) ΟΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ
ΕΓΓΥΗΣΗ 3.000 ΕΥΡΩ.
...............................
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΧΧΙΛΕΩΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΛΟΓΩ ΑΠΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ.ΛΙΓΝΟΥ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ) .ME ANAΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΔΙΚ. ΕΠΙΜ/ΡΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΔΑΜ
ΜΕ ΥΠ.ΑΡΙΘΜΟ 5134/2006 Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΕ ΤΗΝ 19/7/2006. ΚΑΙ ΤΟΝ 9ο ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ
..................................
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡETΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ-ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΡΙΘΜΟΣ 118302/2003). ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 61600/04 ΟΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΡΗΜΗΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤ΄ ΕΞ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ.
..................................
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ
ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΝΗ ΣΩΤΗΡΗ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΥΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Α. (1ο ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ). ΤΗΝ 29/03/2007 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ 1053/3/5221-β
ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛ, ΒΛΑΣΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ , ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ, ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ,
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ , ΖΕΓΚΟΣ ΚΩΝ., ΧΑΡΙΣΜΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ , ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ ΠΑΝ. , ΚΑΡΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,
ΒΑΛΕΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝ., ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΕΞΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ , ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ , ΜΑΥΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΤΣΑΓΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ , ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΣΑΡΡΗ - ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛ , ΜΙΧΑΗΛ - ΑΝΝΑ ΔΕΛΗΝΙΚΟΛΑ - ΘΕΟΔΩΡΟΥ , ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜ,
ΜΑΙΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡ., ΒΙΔΑΛΗΣ ΙΩΑΝ
ΠΑΓΩΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ , ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡ, ΔΙΟΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
UNICREDITO ITALIANO (ΑΠΑΤΗ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΤΗΡ - ΥΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ)

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΧΑΡΙΣΜΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ,ΤΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΣΜΑΪΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΑΓΓΑΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΨΗΜΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ,ΦΙΛΛΙΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ,ΚΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,ΜΩΫΣΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ , ΚΑΤΣΑΡΕΛΛΗΣ ΗΛΙΑΣ , ΣΑΡΒΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΤΩΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ , ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ)
ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ
ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΔΙΑ, ΕΚΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΤΗΛ 210 8222771-2 ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΑΣ κ Κ. ΔΗΜ. ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΚΑΙ ΕΛ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ καταργήθη η θανατική ποινή
ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ