ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Αυτισμός! Mια υπόθεση που θα ήθελα να έχω!

η είδηση:

Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος της United Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Χιούστον -  Πόρτλαντ. Ο λόγος δεν ήταν κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο αεροπλάνο, αλλά το ότι ο πιλότος ένιωθε ''άβολα'' με ένα 15χρονο κορίτσι με αυτισμό, γι' αυτό και ζητήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο μαζί με τους γονείς του.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η μητέρα της έφηβης, Donna Beegle, συνειδητοποίησε ότι η κόρης της δυσκολευόταν να εκφραστεί διότι είχε να φάει κάτι αρκετή ώρα. Η κόρη της ήταν ήρεμη αλλά υπήρχε το ρίσκο να αναστατωθεί. Για αυτό η Donna ρώτησε το προσωπικό του αεροπλάνου αν μπορούσε να αγοράσει κάποιο ζεστό γεύμα.
Ωστόσο το μόνο ζεστό φαγητό που υπήρχε, ήταν για επιβάτες της πρώτης θέσης και δεν μπορούσαν να κάνουν κάποια εξαίρεση. Τότε η μητέρα τους εξήγησε ότι αν η κόρη της δεν έτρωγε μπορεί να ταραζόταν αρκετά και να γινόταν πιο ''επιθετική''
Μισή ώρα αργότερα το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας, όπως εξήγησε ο πιλότος, ενός επιβάτη ''που έχει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς''. Αστυνομικοί ανέβηκαν στο αεροπλάνο προκειμένου να ενημερώσουν τους γονείς της κοπέλας και την ίδια ότι θα πρέπει να φύγουν προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η πτήση. Μάλιστα ανέφεραν ότι ο πιλότος είπε πως νιώθει άβολα να συνεχίσει την πτήση με εκείνη στο αεροσκάφος.
Η Donna ρώτησε τους υπόλοιπους επιβάτες αν είχαν πρόβλημα με εκείνους να απαντούν όχι και να προτρέπουν την αστυνομία να τους αφήσει ήσυχους.
Η μητέρα της έφηβης πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της αεροπορικής εταιρίας.


Αυτή είναι υπόθεση λοιπόν! 
ας σημειωθεί ότι το Σάββατο στο σχολείο του γιού μου το πιό ευγενικό έφοβο αγόρι ήταν ένα τυπάς στο φάσμα του αυτισμού. Ηρθε και μας χαιρέτησε κανονικότατα όταν ο "φυσιολογικός του συμμαθητής" έφτυνε με μανία και απίστευτο σημάδι τεράστιες ροχάλες από ψιλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: