ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Υποδείγματα Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

"Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οριστικοποίησε το υπόδειγμα αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα οφειλόμενα αναδρομικά των δικαστών, μετά την σχετική απόφαση του Μισθοδικείου.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει σε «ενημερωτική ανακοίνωσή της» ότι έχει σταλεί στις γραμματείες των δικαστηρίων  η οριστική μορφή υποδείγματος  αγωγής που μπορούν να  καταθέσουν  οι δικαστές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς με τις αγωγές τους θα ζητούν την επιδίκαση των αναδρομικώς οφειλομένων διαφορών των αποδοχών τους, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως 30.6.2014.

Τα ποσά αυτά «κόπηκαν» κατά το ήμισυ, με το Ν. 4307/2014, ενώ το υπόλοιπο ποσό (το 50%) ρυθμίστηκε να καταβληθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΔΕ χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την τμηματική καταβολή των αναδρομικών των δικαστών"

Τα Νομικά Νέα τιμούν το αίτημα της Ενωσης απόλυτα.
Ενόψει όμως της περιρέουσας κατάστασης που  εμπλέκει και τη δικαιοσύνη και τους δικαστές διερωτώνται εύλογα γιατί η Ενωση δεν κυκλοφορεί ανάλογο υπόδειγμα και για καμιά αγωγή αποζημίωσεως για δυσφήμηση εκάστου που τολμά να δυσφημεί και να προσβάλει τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς!
Καλή Χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: