ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο βασιλιάς ΔΕΝ ήταν γυμνός

Μια και τα νομικά των ημερών κάμπτονται από τα πολιτικά παραλειπόμενα, δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει το ενδιαφέρον του τύπου για τα ενδυματολογικά και τους καλούς τρόπους.
Για κάποιο παράξενο λόγο σε αντίθεση με την κ. Δάφνη Σημίτη που λατρεύτηκε από τον τύπο η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα θεωρούν ότι δεν ντύνεται καλά και πρέπει να βελτιωθεί. Το ίδιο αναφέρουν και για τον κ. Τσίπρα και για την κ. Κωσταντοπούλου. Γενικά το ενδυματολογικό σκέλος της εξουσίας απασχολεί τον διεθνή και εσωτερικό τύπο χωρίς να μπορεί να πει κανείς ότι συντρέχει και σπουδαίος λόγος. Ο πρωθυπουργός είναι ομορφόπαιδο, η καλή του κούκλα, δεν μπορούν να του καταμαρτυρήσουν και πολλά στην εικόνα. Ομως όχι! 
Ιδού λοιπόν η θέση των διεθνών ΜΜΕ στην επερχόμενη μεγάλη επανάσταση της αριστεράς στην Ευρώπη:

"Η βαθμολογία που του έβαλε η συντακτική ομάδα της στήλης είναι το «C», δηλαδή το αντίστοιχο «Γ», που είναι ένας αρκετά κακός βαθμός. Η ανάλυση που κάνουν σε όλα τα σημεία που πρέπει να προσέχει ένας άντρας στην εμφάνιση και στο στιλ του καταλήγει σε ένα όχι και τόσο κολακευτικό συμπέρασμα.
Η σελίδα με την κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, σε κάθε ένα από τα σημεία της εμφάνισής του
Η σελίδα με την κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, σε κάθε ένα από τα σημεία της εμφάνισής του

Ας δούμε με ακρίβεια την κριτική:
*Το εισαγωγικό σημείωμα: «Ο νεοεκλεγέντας Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για την οικονομική εξυγίανση της χώρας, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα ώστε να εξελίξει το στιλ του και να μας θυμίσει κάτι από εκείνες τις εξαιρετικά κομψές ημέρες του Αριστοτέλη Ωνάση».
*Η γραβάτα: «Έχει επιλέξει να μη φοράει γραβάτα, ώστε να προσεγγίσει τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Ευτυχώς που επέλεξε αυτόν τον τρόπο, γιατί έτσι αντισταθμίζει την έλλειψη του θεληματικού πηγουνιού».
*Οι ώμοι: «Το κοστούμι που φοράει εφαρμόζει σωστά στους ώμους, αλλά δεν του προσδίδει καμία δυναμική».
* Ο ράφτης που χρειάζεται: «Είναι ο νεαρότερος Έλληνας πρωθυπουργός των τελευταίων 150 χρόνων. Πρέπει να αναβαθμίσει το παιχνίδι της εμφάνισής του. Το κοστούμι που θυμίζει οικοτροφείο είναι βαρετό και αχαρακτήριστο. Χρειάζεται να βρει έναν Αθηναίο ράφτη με καλή αισθητική και στυλ».
*Το κούρεμα: «Έχει ένα ενδιαφέρον κούρεμα, αλλά χρειάζεται συνεχή ανανέωση με κάποιο προϊόν. Θα μπορούσε να αρχίσει να υποχωρεί ανά πάσα στιγμή το χτένισμά του».
*Τα χέρια: «Έχει παράξενα κοντά χέρια και όλο αυτό το περισσευούμενο ύφασμα στα μπράτσα και τους βραχίονες δεν προσφέρει καμία οπτική βελτίωση».
*Οι παχουλοί μηροί: «Λιγότερος μουσακάς, περισσότερη άσκηση».
*Τα μπατζάκια: «Ο ράφτης ίσως μπορέσει να σώσει αυτό το παντελόνι στενεύοντας το μπατζάκι στο τελείωμά του».
*Τα παπούτσια του: «Ταιριάζουν με τη ζώνη του. Δεν υπάρχει κανένα λάθος στην επιλογή αυτού του ζευγαριού, αλλά εξαφανίζονται. Αν το σύνολο της εμφάνισης ήταν καλύτερο θα μπορούσαν να βελτιώσουν εξαιρετικά το στιλ του».

Αξιολύπητη η όλη αναφορά που θεωρεί ότι θα ψαρώσει έναν άνθρωπο με τέτοιο τρόπο. Θα άξιζε καλύτερης κριτικής και αντιπαράθεσης. Μήπως τα περί ένδυσης δεν αποτελούν παρά μια αρχή για εξοικείωση? μήπως οι συμβουλές σημαίνουν ότι σύντομα θα τον θεωρούν σαν το παιδί τους που δεν είναι άτακτο πιά?

 Δεν μοιάζει να ψαρώνει. Οποτε θέλει θα ντυθεί όπως του λέει η κούτρα του. Είναι προφανές. Η στολή απασχολεί τους υπαλλήλους. Τόλεγα και στο μακαρίτη τον Κουταλίδη όταν μικρή μου συνιστούσε να φορώ φιόγκους σαν τη Θάτσερ.

Η στολή της εξουσίας βρίσκεται στο κεφάλι εντός. Ούτε στην εικόνα, ούτε στη συνταγή των ΜΜΕ.
Και ο ίδιος ο Σημίτης που τόσο λατρεύτηκε όπως και η κυρία του από τον τύπο το βεβαιώνουν. Τα ΜΜΕ είναι ικανά να θεωρούν ωραίους ακόμη και τους χειρότερους κοντούς και εξαθλιωμένους αρκεί να έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες.
Ετσι τώρα με τον Τσίπρα που δεν ντύνεται ωραία και την καλή του που πρέπει να τη συμβουλεύσει η Vogue.
Tα Μέσα κατανόησαν ότι το παιχνίδι δεν είναι στα χέρια τους και ασχολούνται με τη στολή του βασιλιά που δεν είναι γυμνός. Οσο για κείνα υποθέτω ότι μαζύ με τους πολυποίκιλους καλοντυμένους συμβούλους εξουσίας θα αναρωτιώνται πώς κάποιος που δεν μοιάζει γκει και δεν φέρεται σαν γκέι όπως είναι η μόδα, που έχει μια αληθινή σύντροφο και όχι μια δια το θεαθήναι όπως είναι η μόδα καρορθώνει και επιβάλλεται. Με την ευκαιρία και οι λοιποί ας το σκεφθούν.
Θα είναι το πρώτο και προφανές μάθημα του Συριζα στην Ελλάδα και την Ευρώπη: ο βασιλεύς ενδύεται, αν δεν είναι γυμνός αλλά πρωτίστως με τα ενδότερα της κεφαλής του όχι με τα φανούμενα. Αφού δεν υπάρχει στολή σαν του Σουλειμάν κάποτε ακόμη και οι εστεμένοι καλύτερα να αφήσουν την κορόνα τους στο χρηματοκιβώτιο και να ασχοληθούν με το πόθεν έσχες για να μην την πάθουν σαν την ινφάντα της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: