ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Πρωθυπουργός δίχως γραβάτα

Στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας - κατέθεσε λουλούδια στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι κι επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώτος πρωθυπουργός της Χώρας που ορκίσθηκε χωρίς γραβάτα.
Με τεράστιο νεανικό χαμόγελο, με τον τρόπο που πολιτεύθηκε ως σήμερα.
Στις 4 ακριβώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου Δημοκρατίας, υπό το βλέμμα των ξένων ΜΜΕ. Θα συζητηθεί ιδιαίτερα ο πολιτικός αυτός όρκος για τον οποίο όμως ήδη ανακοινώθηκε ότι ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τις 15:30, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Παππά και Σκουρλέτη.  
O Πρωθυπουργός της Χώρας  δήλωσε.


«Θέλω να σας ενημερώσω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο ο οποίος στηρίζει τη νέα κυβέρνηση» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.
«Υπάρχει η προβλεπόμενη πλειοψηφία από το Σύνταγμα, θέλω να ελπίξω ότι θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης» πρόσθεσε.
«Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω» ανέφερε ο Καρ. Παπούλιας
«Να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει μακρύς και δύσκολος δρόμος» απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.
Στις 16:00 έγινε η πολιτική ορκωμοσία του κ. Τσίπρα ο οποίος είπε: «Στην τιμή και στην συνείδησή μου σας διαβεβαιώνω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του Ελληνικού Λαού»

Την Τρίτη, πιθανότατα, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης όπου όποιοι υπουργοί επιθυμούν θα ορκιστούν με πολιτικό όρκο και όποιοι επιθυμούν με θρησκευτικό.

Στις 16:30 ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.
 Καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο υπό τον καταιγισμό των φλας των φωτογράφων και το τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Μάς περιμένει ανηφορικός δρόμος, είπε λίγο νωρίτερα στον Κ.Παπούλια ο Αλ.Τσίπρας αφού έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πρώτη του, συμβολική, κίνηση ως πρωθυπουργός. Ακολούθως μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο σύντομο διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.
Ας μην ξεχάσουμε αυτές τις εικόνες που από μόνες τους έχουν το νόημά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: